Profesorii care vor face meditații cu elevii din propriile clase vor fi cercetați disciplinar

Profesorii care oferă meditații elevilor din propriile lor clase vor fi supuși unei cercetări disciplinare conform noii legi a Educației, care va intra în vigoare începând cu data de 2 septembrie. Conform acestei legi, o comisie specială va fi înființată pentru a investiga astfel de acuzații. Orice persoană are dreptul să sesizeze posibile abateri disciplinare, inclusiv cazuri de violență, prin depunerea unei plângeri la secretariatul școlii, conform edupedu.ro.

Noua lege prevede că profesorii au responsabilitatea de a depune eforturi pentru a ajuta fiecare elev să atingă competențele necesare prin activitatea în clasă și programele de învățare remedială. Astfel, activitățile de meditații cu elevii din propria clasă sunt interzise în două articole distincte ale legii. Totuși, nu se specifică în mod explicit care va fi sancțiunea pentru această abatere.

Conform noilor prevederi, în decembrie 2023 va fi înființat un Registrul de declarații de interese în fiecare școală. Acest registru are rolul de a implementa și monitoriza interdicția meditațiilor cu elevii din propria clasă.

Distribuie articol
comentezi?!