Connect with us

Educatie

Promovatii de liceu primesc adeverinte si nu diplome din bacalaureat, din cauza unei anchetei DNA

Published

on

Candidatii care au promovat Bacalaureatul anul acesta primesc adeverinte in locul diplomelor de bacalaureat pe care Ministerul Educatiei intentioneaza sa le tipareasca la Imprimeria Nationala, dupa ce DNA a demarat o ancheta privind monopolul unei companii private pe aceasta activitate.
Problema a aparut dupa ce procurorii anticoruptie cerceteaza modul in care compania Romdidac, ce functiona pâna in 1989 ca directie in Ministerul Invatamântului, a primit dreptul exclusiv de a furniza diplomele scolare si universitare.
In acest context, Ministerul Educatiei a emis un ordin prin care toti absolventii de clasa a XII-a, care au promovat Bacalaureatul 2014, primesc de pe 14 iulie adeverintele care atesta acest fapt si care pot fi utilizate atât in tara, cât si in strainatate, pentru inscrierea in institutiile de invatamânt superior, fara riscul de a fi respinse.
Mai mult, toate universitatile din România au luat act de aceasta situatie, iar Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverinta emis de inspectoratele scolare românesti catre baza de date a retelei internationale ERIC – NARIC.
Prin intermediul acestei retele, creata de Uniunea Europeana, Consiliul Europei si UNESCO, se comunica toate informatiile in materie de recunoastere si echivalare a documentelor oficiale emise de institutiile statelor si de alte institutii de invatamânt. Adeverintele eliberate acum au o valabilitate de 12 luni.
„Nu cred ca o sa ne afecteze foarte mult aceste decizii. Important este ca Ministerul Educatiei a venit cu precizari clare privind recunoasterea adeverintelor. Eu sunt deja admisa la o universitate din Marea Britanie, dar am un coleg care a aplicat in Danemarca, deja si-a legalizat actele, iar acum trebuie sa o ia de la capat, cu noile documente.”
Ioana Mare, absolventa 2014 a Colegiului National „Gh.Vranceanu”

Promovatii de liceu primesc adeverinte si nu diplome din bacalaureat, din cauza unei anchetei DNA

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educatie

CHIMCOMPLEX SA continua investitiile in viitorul copiilor din Onesti

Published

on

By

Colaborarea dintre Chimcomplex SA si Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” Onești consta in amenajarea in cadrul Colegiului a trei noi spatii de invatamant dedicate activităților practice ale elevilor.

Nicolae Gnatiuc, Primarul Municipiului Onesti,  a declarat:

”Felicitări SC CHIMCOMPLEX SA !
Felicitări Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi!
Un exemplu de bune practici în colaborarea dintre o societatea comercială şi o instituţie de învăţământ!
Datorită implicării SC CHIMCOMPLEX SA, a bunei gestionări a bugetului şcolii şi a implicării elevilor, la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi au fost inaugurate trei noi spații de învățământ dedicate activităților practice ale elevilor.
Laborator de analize fizico-chimice, destinat activităților practice din cadrul specializării elevilor în domeniul protecției mediului.
Laborator de electronică, destinat elevilor pasionați de electronică din C.T. „Gh Asachi”
Cabinet de protecția mediului.
Succes pe mai departe!”

Continue Reading

Educatie

CAMPANIA DE PREVENIRE A DELICNVENŢEI JUVENILE ŞI VICTIMIZĂRII MINORILOR LA ONEŞTI „ALEG SĂ FIU INFORMAT!”

Published

on

By

Polițiștii au desfășurat activități în cadrul campaniei „ALEG SĂ FIU INFORMAT”, care are ca scop educarea elevilor de liceu prin informări cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască în vederea prevenirii delincvenței juvenile sau a victimizării.

În data de 28 ianuarie a.c. poliţiştii au desfășurat activități preventive adresate elevilor din municipiul Onești. Întâlnirile cu elevii au avut loc la Colegiul Național  ”Dimitrie Cantemir” şi Liceul Tehnologic ”Petru Poni” Oneşti, principala temă abordată fiind traficul de persoane: forme, implicaţii legale, riscuri şi combatere a acestei activităţi.

Astfel, aproximativ 250 de elevi au primit informaţii care să-i ajute să fie mai atenţi, mai responsabili şi să cunoască pericolele la care se pot expune.

Având în vedere faptul că tinerii petrec mult timp în mediul on line, polițiștii au identificat, împreună cu elevii, riscurile la care aceştia se expun. Elevii au aflat că nu sunt în siguranță, chiar dacă se află în fața unui ecran. Informațiile pe care le postează, multitudinea de ”prieteni” pe care îi au în listă, postarea locației în care se află, fotografii, toate acestea pot fi indicii importante pentru infractori. Polițiștii i-au sfatuit, să adopte în mediul on line, la fel de multe măsuri de siguranță precum adoptă în viața reală.

Campania „ALEG SĂ FIU INFORMAT!” a fost inițiată de Biroul Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Onești, ca un răspuns la nevoia permanentă a tinerilor de a fi informați și de a afla noi situații cu care aceştia se confruntă.

Activităţile campaniei de informare se vor desfăşura la nivelul liceelor din municipiul Onești până la sfârșitul lunii aprilie a.c., acestea fiind derulate de către poliţiştii oneşteni împreună cu poliţiştii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi în colaborare cu specialiştii de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.

Sursa: IPJ Bacău

Continue Reading

Educatie

E OFICIAL: Simularea de EVALUARE NAȚIONALĂ și BAC 2020 începe în 23 martie. Vezi CALENDARUL SIMULĂRILOR de clasele a VIII-a și a XII-a

Published

on

By

Calendarul simulărilor susținute de clasele a VIII-a și a XII-a în anul școlar 2019-2020  a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Conform documentului, simularea Evaluării Naționale “se organizează numai pentru elevii claselor a VIII-a”, iar la simularea probelor scrise de Bacalaureat “participă numai elevii claselor a XII-a și a XIII-a”, a decis Ministerul Educației. 

Simularea Evaluării Naționale 2020 de către elevii de clasa a VIII-a și simularea Bacalaureatului de către liceenii de-a XII-a încep în data de 23 martie, potrivit edupedu.ro

 “Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, prevede ordinul semnat de ministrul Educației, Monica Anisie.

 Calendarul Simulărilor de Evaluare Națională 2020 pentru clasa a VIII-a – Final:

-23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă

-24 martie 2020 Matematică – Probă scrisă

-25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă

-3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

 Calendar Simulări BAC 2020 – Final:

-23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă – Proba E) a)

-24 martie 2020 Matematică sau Istorie – Proba obligatorie a profilului – Proba E) c)

-25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă – Proba E) b)

-26 martie 2020 Proba la alegere a profilului și specializării – Probă scrisă – Proba E) d)

-3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Continue Reading

Trending