Proprietarii de cai, amendați de Poliția Animalelor Bacău în timpul unei razii în târgurile săptămânale

Duminică, 29 ianuarie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău au desfășurat activități în cadrul târgului săptămânal organizat pe raza comunei Palanca, pentru verificarea posesorilor de animale care le comercializează fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

În urma activităților de verificare desfășurate au fost legitimate 37 de persoane, fiind identificați 11 proprietari de exemplare cabaline care nu respectau legislația sanitar veterinară în vigoare, cu privire la cumpărarea ori luarea acestora în proprietate.

Având în vedere aspectele constatate, persoanele în cauză au fost sancționate contraventional pentru nerespectarea prevederilor H.G 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale, întrucât au cumpărat ori au luat în proprietate cu orice titlu, exemplarele cabaline fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

Totodată, cu această ocazie au mai fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.G 1391/2006 pentru nerespectarea obligațiiilor legale de către conducătorii de atelaje hipo.

Polițiștii reamintesc deținătorilor de exemplare cabaline faptul că, în conformitate cu prevederile art. 3 lit a) pct. 2 din H.G 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 lei și 1200 lei, în cazul faptelor săvârșite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, în cazul faptelor săvârșite de persoanele juridice.

Comunicat/IPJ Bacău

Distribuie articol
comentezi?!