Home STIRI SI NOUTATI Protest în fața Prefecturii din Bacău. Părinții copiilor cu dizabilități au ieșit în stradă

Protest în fața Prefecturii din Bacău. Părinții copiilor cu dizabilități au ieșit în stradă

0
214

Astăzi, 8 februarie, în București și mai multe județe din țară, printre care și în Bacău, părinții copiilor cu dizabilități  au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva Proiectului de Buget pe anul 2019. În noul proiect de buget cheltuielile pentru pentru salariile asistenţilor personali, indemnizaţiile de creştere a copilului cu dizabilităţi, serviciile de protecţia copilului şi centrele pentru adulţi cu dizabilităţi au alocat BUGET ZERO, acestea fiind lăsate pe seama autorităţilor locale.

”Nu negociem viața copiilor noștri”, sub acest slogan părinții copiilor cu dizabilități au organizat proteste în toată țara pentru a contesta Proiectul de Buget pe anul 2019. Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii şi adulţii cu dizabilităţi şi familiile lor fără garanţii şi în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supravieţuire.

La Bacău zeci de oameni au protestat în fața Prefecturii. Oamenii țineau pancarte pe care scriau: ”Noi suntem românii nevăzuți”, ”Noi=0” sau ”Suntem mulți”.

„Sunt mama unui copil cu autism din Bacău. Avem dreptul ca ai noștri copii să primească sprijinul statului. Trebuie să ne sacrificăm și noi pentru ei, dar avem nevoie și de un sprijin pentru ca ei să aibă o copilărie fericită”, a declarat o mamă prezentă la protest.

”După câte se pare Guvernul vrea ca noi să nu mai existăm, noi persoanele cu dizabilități. Dacă noi nu suntem sprijiniți asta va crea alte probleme sociale. Copii cu dizabilități necesită cheltuieli enorme. Nu doresc nimănui așa ceva. Cea mai ieftină ședință de terapie este 40 de lei pe zi. Noi ca părinți ai unor copii cu dizabilități nu avem odihnă, nu avem concedii, noi trebuie să fim axați mereu pe copii”, a declarat un tată prezent la protestul din fața Prefecturii Bacău.

Oamenii se tem că primarii nu au cum să acopere aceste costuri. Astfel, există riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire.

Proteste au mai avut loc în București, Cluj-Napoca, Constanța, Alba-Iulia și Timișoara.

Sursă foto: Acum TV

vezi mai multe articole
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

De astăzi, 10 iulie, intră în vigoare restricțiile de circulație pe podul peste râul Trotuș

Astăzi, 10 iulie, cu puțin timp în urmă a avut loc o vizită pe teren la podul peste râul T…