Home STIRI SI NOUTATI Social Raja SA anunță investiții de 49 milioane euro în sistemul de alimentare cu apa din Onești

Raja SA anunță investiții de 49 milioane euro în sistemul de alimentare cu apa din Onești

0
379

De la preluarea sistemului de la alimentare cu apa si pana in prezent Raja SA a reusit sa reduca semnificativ pierderile masive din sistem si continuaa modernizarea sistemului, anuntand investitii de 49 miliane de euro.

Joi 29 noiembrie 2018, la conferinta de presa organizata de Raja SA, conducerea societatii a prezentat un raport al cheltuielilor facute de la preluarea sistemului si inbunatatirile aduse sitemului. Aurel Presură, director general adjunct RAJA SA, a dat exemple concrete si a subliniat ca numărul avariilor din oraș a scăzut de la o medie de 5,5 la 2 pe săptămână in functie de zona iar pirderile din sitem au scăzut de la 80% până la 50-55%. 

Din cei 82 de kilometri de conducte, vor fi reabilitați 30% si „Vrem să ducem aceste avarii la zero!” a mai spus Aurel Presură director general adjunct RAJA SA

Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în municipiul Onești” va costa 49 de milioane de euro, din care Uniunea europeană va asigura 36,75 milioane de euro, iar de la Bugetul de Stat vor veni 4,9 milioane de euro. Municipalitatea va contribui cu mai puțin de un milion de euro, în timp ce RAJA Constanța va cofinanța cu 6,37 milioane de euro.

Principala investitie va fi noua sursă de apă, pe râul Trotuș, o stație de tratare, o stație de epurare modernă, reabilitarea și extinderea rețelei de canalizare, lucrări pe 29 de străzi, pentru alimentarea cu apă, iar pe 9 străzi se va moderniza canalizarea.

In primăvara 2019, RAJA va trece la achizițiile publice, dupa ce se va aplica pentru investițiile europene de 49 de milioane de euro.

 

vezi mai multe articole
Load More In Social

vezi si...

Al doilea focar de Pestă Porcină Africană la Onesti

  …