Connect with us

Politic

Reducere de posturi in administratia locala onesteana

Published

on

In prima intrunire a “legislativului onestean” din mandatul 2016 – 2020, consilierii locali au analizat o serie de lucruri  stringente in municipiu, hotarând asupra acestora. Faptul ca  s-a acumulat un excedent de venit la bugetul local prin facilitatea  pe care au avut-o locuitorii municipiului de a avea o reducere la plata impozitelor la achitarea integrala pâna la 30 aprilie a adus o propunere a consilierului local Ciprian Zarzu (PNL).

Acesta a solicitat ca “surplusul de venituri sa fie indreptat spre investitii si nu pentru «supravietuirea» serviciilor Primariei Onesti (la Directia de Asistenta Sociala, la SC Domeniul Public si Privat). Speram ca investitorii sa vina in Onesti cu gânduri bune, astfel ca sa ia sfârsit criza de locuri de munca si municipiul sa se inscrie pe un trend al dezvoltarii”.

Noul primar al Onestiului, Nicolae Gnatiuc a  mentionat ca “deoarece banii de la bugetul consolidat ajung târziu, nu putem sa lasam la Directia de Asistenta Sociala oamenii ca sa astepte! La SC Domeniul Public si Privat s-a bugetat o suma de bani dar trebuie facute niste rectificari, sa reducem «schemele de lucru».

Si la Primaria Onesti vom realiza o astfel de reducere, pentru a corela anumite sume”. In aceasta idee Nicolae Gnatiuc a propus, printr-un proiect de hotarâre, desfiintarea unor functii administrative (la Serviciul Fond Locativ al Primariei Onesti) si reducerea unor posturi la Biblioteca Municipala “Radu Rosetti” (unul de bibliotecar si unul de prelucrator date), la Administratia Pietei Agroalimentare si Bazarului (unde se va renunta la patru posturi de muncitor necalificat) si la SC DPP SA.

La aceasta firma vor disparea din schema de personal locuri de munca in profesiile de inginer, referent si altele. “Ratiunea promovarii acestui proiect de hotarâre este data de faptul ca cetatenii isi doresc  o  administratie «mai supla» si mai eficienta. La Primaria municipiului Onesti  s-au facut multe angajari in ultimii ani si aceasta institutie risca sa se transforme in «agentie locala a fortei de munca».

Criteriul de baza trebuie sa fie performanta in administratie – asa vor onestenii”, a remarcat Nicolae Gnatiuc la dezbaterea acestui proiect de hotarâre care a fost aprobat in unanimitate de catre consilierii locali.

Desteptarea.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politic

CCR a decis că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier: Preşedintele trebuie să facă o nouă nominalizare

Published

on

By

CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că sdeemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Sursa: News.ro

Continue Reading

Politic

Nicolae Gnatiuc, reales președinte al PSD Onești

Published

on

By

Conferința organizației municipale a PSD Onești l-a reales președinte, cu unanimitate de voturi, pe actualul primar al municipiului, Nicolae Gnatiuc. Au fost desemnați și vicepreședinții și membrii Biroului acestei organizații politice.

La conferință au fost prezenți președintele organizației județene, europarlamentarul Dragoș Benea, senatorul Miron Smarandache și deputatul Lucian Șova și președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu. Au fost invitați și au participat și fostul prefect de Bacău, Valentin Ivancea, și avocatul Gelu Panfil – independent politic.

Conferința organizației municipale (care are aproape 700 de membri) a aprobat Raportul asupra activității desfășurate până acum. În conferință a fost prezentat și practic lansat oficial și proiectul Autostrăzii Bacău-Onești-Brașov (A13), întocmit și promovat de PSD Bacău, despre care a vorbit Dragoș Benea.

Conferința municipalei PSD a fost și un nou prilej a sublinia realizările acestui partid în județul Bacău și perspectivele activității sale în următoarea perioadă. De la tribuna conferinței au luat cuvântul Dragoș Benea, Sorin Brașoveanu, fostul primar Nicolae Lemnaru, Lucian Șova și Sorin Brașoveanu.

La final s-a procedat la alegerea noilor organe de conducere, care au primit votul unanim al participanților.

Sursa: Desteptarea

Continue Reading

Politic

Dragoș Benea: “Județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”

Published

on

By

Conform datelor publicate de INS, județul Bacău este în topul creșterii economice la nivel național, cu o creștere de 6,6 la sută din PIB per capita în 2009.

“Este un rezultat meritoriu, care demonstrează că județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”, susține europarlamentarul Dragoș Benea.

„«Reaua» guvernare a PSD a însemnat pentru județul Bacău peste 200 de șantiere deschise, totalizând finanțări de aproximativ 300 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri guvernamentale (PNDL), europene, fonduri de la Consiliul Județean, precum și alte finanțări atrase de comunitățile locale. Centura Bacăului, modernizarea Aeroportului Internațional, investițiile în sănătate, drumuri naționale reabilitate, dar și construirea de școli, săli de sport și drumuri în mediul rural – toate se văd în creșterea economică evidențiată de INS. Ea nu a apărut din nimic. Sigur, tot timpul e loc de mai bine, însă afirm – cu mâna pe inimă – că am făcut tot ce ne-a stat în putință cât am fost la guvernare pentru a împinge marile proiecte ale Bacăului. Iar acest lucru e recunoscut de cifrele seci ale INS” afirmă Dragoș Benea. Citește continuarea pe Deșteptarea

Sursa: Deșteptarea

Continue Reading

Trending