STIRI SI NOUTATI

Rezultatele alegerilor europarlamentare 2019. BEC: PNL: 26,33%, PSD: 23,16%, USR-PLUS: 21,34. A început războiul în PSD

Biroul Electoral Central a comunicat în această dimineață rezultatele oficiale parțiale după alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai. Potrivit rezultatelor, PSD a obținut un minim istoric. Cea mai mare surpriză vine de la Alianța 2020 USR PLUS. ALDE a obținut un scor sub pragul electoral. În această dimineață Antena3 transmitea o informație pe surse, despre faptul că ALDE ia în calcul chiar ieșirea de la guvernare, dezamăgiți de scorul foarte slab.

În municipiul Bacău USR PLUS a învins PSD-ul, care a obținut un scor de doar 18, 92%. Chiar și așa se pare că Dragoș Benea a obținut un loc în Parlamentul European.

Ieri, 27 mai, după arestarea liderului PSD Liviu Dragnea, a început războiul în PSD. Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Dragoș Benea consideră că ar trebuie să iasă de la guvernare și din iulie să fie în opoziție.

”Mulțumesc băcăuanilor care ne-au susținut proiectele politice și administrative! Continuăm să susținem proiectele județului Bacău, în beneficiul tuturor cetățenilor săi. Ne dorim ca Bacăul și Moldova să aibă parte de locul pe care îl merită în plan social și economic într-o Europa și o Românie unite, nu dezbinate! Cred că după votul-sancțiune din 26 mai trebuie inițiată o dezbatere în toate forurile partidului despre viitorul politic al PSD, intrarea în opoziție începand cu luna iulie fiind o opțiune extrem de argumentată! Nu pe rețelele de socializare discutăm viitorul politic al guvernării și al partidului, mai ales la nici 2 zile de la finalizarea scrutinului. PRIMĂRIA BACĂU are niște probleme nerezolvate în raport cu băcăuanii care nu pot fi, așa, escamotate sau explicate!”, a transmis Dragoș Benea pe rețeaua sa de socializare.

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a cerut chiar demisia premierului Viorica Dăncilă.

”Cred că poporul a spus Partidului Social Democrat suficient. Este momentul să înțelegem mesajul pe care ni l-au transmis oamenii. Clar și transparent cetățenii spun că noi trebuie să plecăm de la guvernare. Cred că este momentul să recunoaștem că acesta nu a fost un simplu vot, iar europarlamentarele din 2019 au echivalența unor alegeri parlamentare. Acest vot ne delegitimează pentru a conduce Guvernul României. Consider că în actualul context european și național cei care au câștigat aceste alegeri trebuie să își asume guvernarea. Românii așteaptă ca un nou guvern să rezolve problemele acestei țări.

Totodată, am convingerea că România trebuie să aibă o opoziție de stânga puternică. Însă într-o opoziție de stânga veritabilă nu își mai pot găsi locul Oprișani, Ștefănești și Bădălăi! Rezumând, doamna Dăncilă, vă rog să vă dați demisia!
Doamnelor și domnilor miniștri, vă rog să vă dați demisiile! Astăzi, românii spun că PSD trebuie să fie în opoziție!”, a transmis primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula.

Și primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, a transmis că este momentul ca PSD să strângă rândurile și să se gândească serios la viitorul politic al partidului. În același timp asigură oneștenii că proiectele vor continua, indiferent de rezultatele de la alegerile europarlamentare.

”Mulţumesc oneştenilor pentru susţinere şi pentru încrederea acordată! Consider însă că, prin votul sancţiune din 26 mai, românii, din ţară sau din diaspora, anulează rezultatul alegerilor din 2016 şi transmit mesajul că poate a sosit momentul că un alt guvern ar trebui să conducă şi rezolve problemele acestei ţări! Drept urmare a sosit momentul ca PSD să strângă rândurile, să se iniţieze o dezbatere în toate forurile partidului despre viitorul politic al PSD, intrarea în opoziţie fiind o opţiune ce trebuie analizată cu atenţie!
O opoziţie de stânga, puternică, veritabilă, este ceea ce are nevoie România astăzi! Vă asigur că voi continua proiectele pentru Oneşti şi pentru oneşteni!”, a transmis pe pagina sa de socializare, primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc.

Vezi și
STIRI SI NOUTATI

Cu o alcoolemie de 1,07 mg/l s-a urcat la volan, a produs un accident și a fugit de la locul faptei. 4 persoane au ajuns la spital

La data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din Comăneşti au efectuat…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Polițiști la datorie în noapte de Revelion

Peste 250 de poliţişti, vor fi la datorie în noaptea de Anul Nou, suplimentar față de…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

590 DE KILOGRAME DE ARTICOLE PIROTEHNICE, INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTI

În perioada 30-31 decembrie a.c., poliţiştii din Bacău au indisponibilizat 590 de kilograme de…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *