STIRI SI NOUTATI

Românii încep să acceseze serviciile online ale primăriilor, pentru programări și taxe

Mulți români au renunțat să stea la coada pentru a-și plăti dările la stat și încep să acceseze serviciile online ale primăriilor. Cei mai mulți dintre ei folosesc internetul pentru a-și plăti impozitele și taxele.

În această perioadă foarte multe persoane pentru că vor să nu intre în noul an cu datorii se gândesc la taxele și impozitele neachitate. Pentru a evita statul la cozi, mulți au început să acceseze serviciile online ale primăriilor, arată Agerpres.ro

În topul domeniilor de interes pentru accesarea serviciilor publice online, în afară de plata taxelor şi a impozitelor locale, se află activităţile legate de diverse utilităţi din administraţiile publice (35%) sau alte sesizări (19% dintre respondenţi). Cu procente mai mici, urmează interacţiunile online legate de evenimente locale, situaţii legate de urbanism şi diverse alte domenii.

Potrivit studiului, marea majoritate a respondenţilor (42%) interacţionează în general cu o singură primărie şi doar 14% soluţionează diverse probleme accesând servicii online de la mai mult de 3 instituţii locale. Acest lucru denotă că persoanele care au cele mai multe interacţiuni cu instituţiile publice încă nu folosesc sau nu ştiu de existenţa acestor servicii.

Și oneștenii pentru a evitat cozile și aglomerația de la ghișee au posibilittea să-și achite taxele și impozitele locale pe internet prin intermediul platformei: ghiseul.ro.

 

Vezi și
STIRI SI NOUTATI

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Petrecăreţi sancţionaţi de poliţişti

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Începe înscrierea copiilor la școală

Înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022 începe astăzi…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *