S-a aprobat finanțarea Spitalului Municipal Bacău pentru finalizare și integrare în Spitalul Județean de Urgență

Guvernul României a aprobat miercuri, 22 februarie, lista celor 27 de unitati spitalicesti ce vor avea finanțare prin PNRR.

Spitalul Municipal Bacău a fost aprobat pe poziția 4 din 27 și va primi banii necesari pentru finalizare. Suma ce va fi alocată pentru finalizare și integrare în Spitalul Județean de Urgență este de 59 de milioane de euro.

“Guvernul a aprobat astăzi lista celor 27 de unități spitalicești ce sunt finanțare prin PNRR, printre ele numărându-se şi fostul Spital Municipal Bacau, aflat pe poziția 4 din cele 27 selectate la finanțare!

Pentru mine a fost o cursă contracronometru, în care am avut o colaborare foarte bună cu echipa condusă de domnul dr. Alexandru Rogobete – secretar de stat la Min. Sănătății – să trecem împreună prin toate furcile caudine, atât legislative cât și tehnice, într-un timp record, şi să devenim eligibili la finanțare în conformitate cu toate rigorile ce țin de jaloanele si tințele asumate prin PNRR.

Astfel, în sfârșit, după mai bine de 15 ani de şantier, acest obiectiv va fi finalizat şi dat în funcțiune în folosul tuturor băcăuanilor, așa cum era şi firesc!
Am dovedit că se poate !” a declarat Valentin Ivancea – presedinte Consiliului Județean Bacău.

Distribuie articol
comentezi?!