STIRI SI NOUTATI

S-a declanșat conflictul de muncă la Chimcomplex Borzești

Sindicatul Chimistul din societatea Chimcomplex Borzești (Onești) a declanșat conflictul de muncă. Până la sfârșitul săptămânii abia încheiate, în combinat urma să aibă loc încă o rundă de negocieri privind un nou Contract Colectiv de Muncă (CCM), dar privind și revendicările salariale ale angajaților, lansate încă de la finalul anului 2019. În luna februarie, la Chimcomplex a avut loc și un protest spontan al salariaților.

„Am anunțat conducerea combinatului încă de pe 5 martie – ne-a declarat luni, 9 martie, liderul sindicatului, Anișoara Mondan, aflată chiar în drum spre Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău, unde mergea să declare acțiunea. Nu am ajuns la nicio înțelegere până acum. De la ITM vom primi un răspuns în maxim cinci zile, timp în care vom constitui o comisie de conciliere”.

Reprezentativitatea Sindicatului Chimistul Onești a fost contestată de sindicatul Chimistul al sucursalei Râmnicu Vâlcea după extinderea companiei Chimcomplex prin preluarea mai multor instalații de la societatea Oltchim, pe motiv că oneștenii reprezintă interesele doar ale 30% din totalul angajaților. Conducerea Chimcomplex a formulat un punct de vedere și asupra acestei situații, pe care l-am primit de la directoarea de comunicare Georgiana Stavarache.

Citeşte în continuare: Deşteptarea.ro

Vezi și
STIRI SI NOUTATI

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Petrecăreţi sancţionaţi de poliţişti

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Începe înscrierea copiilor la școală

Înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022 începe astăzi…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *