S-au afișat rezultatele la Bacalaureat

Notele obţinute de elevii de clasa a 12-a la examenul de Bacalaureat au fost publicate pe edu.ro. Elevii trebuie să utilizeze codul de candidat pentru a afla ce notă au luat la Bacalaureat.

În 3 iulie, când sunt afişate primele rezultate, se depun şi contestaţiile. Cei nemulţumiţi de notele primite pot solicita recorectarea lucrărilor, depunând contestaţiile în intrevalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Acestea vor fi soluţionate între 4 şi 6 iulie 2023.

Candidații care promovează examenul de bacalaureat pot continua studiile în învățământul superior, în țară sau în străinătate, în conformitate cu condiţiile generale şi specifice stabilite în acest sens. În urma promovării examenului de bacalaureat, absolventului i se eliberează diplomă de bacalaureat. Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diploma de merit.

După primele rezultate, înainte de contestații, s-au obținut 3 medii de 10 de elevi de la: Liceul Teoretic ”Spiru Haret” Moinești, Colegiul Național ”Gheorghe Vrânceanu” Bacău și Colegiul Național ”Ferdinand I” Bacău.

 

Distribuie articol
comentezi?!