Connect with us

Politic

S-au impotmolit discutiile dintre SC Apa Canal si Primaria Onesti

Published

on

– reprezentantii primariei si actionarul majoritar al companiei de apa nu au ajuns la intelegere – procesul continua in instanta

Consilierii locali onesteni si primarul municipiului Onesti au avut o sedinta de lucru in care au aflat mai multe amanunte despre intâlnirea la care au participat Ovidiu Budeanu, actionarul majoritar al SC Apa Canal si administratorul unic al societatii, ing. Corneliu Fântâna si membrii Comisiei Juridice pentru Administratie Publica a Consiliului Local.

Cu acest prilej, consilierul local Gheorghe Ene a prezentat un raport al comisiei juridice (din care face parte), in care se mentioneaza: „Din discutiile purtate cu actionarul majoritar al SC Apa Canal, Ovidiu Budeanu si administratorul unic al societatii, Corneliu Fântâna, acestia si-au exprimat disponibilitatea de a ajunge la o intelegere in privinta transferului de actiuni, fiind necesara ca stabilirea valorii actiunilor sa se realizeze printr-un raport de evaluare.

De asemenea, Ovidiu Budeanu a aratat ca valoarea actiunilor trebuie sa reflecte si valoarea infrastructurii de apa, care ar fi facut obiectul evaluarii si introducerii in valoarea actiunilor la privatizarea SC Onedil SA”.

Raportul consemneaza faptul ca „prin Hotarârea Guvernului 1347/ 2001, in domeniul public al municipiului Onesti este cuprinsa si infrastructura de apa a localitatii”.

Raportat la aceasta situatie consilierul local Gheorghe Ene a declarat: „In aceste conditii, având in atentie punctul de vedere divergent dintre autoritatea locala si actionarul majoritar Ovidiu Budeanu, cu privire la calitatea de proprietar a societatii asupra retelelor de apa, aratam ca o eventuala evaluare a actiunilor societatii va mentine opiniile diferite pe aceasta tema, neputând fi finalizata in mod amiabil si in timp util pentru accesarea fondurilor europene un eventual transfer de actiuni”.

Dupa ce a aflat continutul acestui raport primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc a declarat: „Intâlnirea era necesara si cu parere de rau constatam ca ceea ce nu speram sa se intâmple, chiar se intâmpla! SC Apa Canal trage de timp, incaseaza de la onesteni sumele pentru apa si canalizare si nu achita contravaloarea acestora la Compania Regionala de Apa Bacau. Nu exista in acest moment o solutie pentru incetarea litigiilor intre SC Apa Canal si Primaria Onesti incât municipiul Onesti sa se bucure de finantare europeana. SC Apa Canal are alt interes, pe care ni-l putem imagina!”.

Mentionam ca in aceasta disputa urmeaza un nou proces in instanta, ce va avea loc in ziua de 12 septembrie.

Desteptarea.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politic

CCR a decis că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier: Preşedintele trebuie să facă o nouă nominalizare

Published

on

By

CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că sdeemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Sursa: News.ro

Continue Reading

Politic

Nicolae Gnatiuc, reales președinte al PSD Onești

Published

on

By

Conferința organizației municipale a PSD Onești l-a reales președinte, cu unanimitate de voturi, pe actualul primar al municipiului, Nicolae Gnatiuc. Au fost desemnați și vicepreședinții și membrii Biroului acestei organizații politice.

La conferință au fost prezenți președintele organizației județene, europarlamentarul Dragoș Benea, senatorul Miron Smarandache și deputatul Lucian Șova și președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu. Au fost invitați și au participat și fostul prefect de Bacău, Valentin Ivancea, și avocatul Gelu Panfil – independent politic.

Conferința organizației municipale (care are aproape 700 de membri) a aprobat Raportul asupra activității desfășurate până acum. În conferință a fost prezentat și practic lansat oficial și proiectul Autostrăzii Bacău-Onești-Brașov (A13), întocmit și promovat de PSD Bacău, despre care a vorbit Dragoș Benea.

Conferința municipalei PSD a fost și un nou prilej a sublinia realizările acestui partid în județul Bacău și perspectivele activității sale în următoarea perioadă. De la tribuna conferinței au luat cuvântul Dragoș Benea, Sorin Brașoveanu, fostul primar Nicolae Lemnaru, Lucian Șova și Sorin Brașoveanu.

La final s-a procedat la alegerea noilor organe de conducere, care au primit votul unanim al participanților.

Sursa: Desteptarea

Continue Reading

Politic

Dragoș Benea: “Județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”

Published

on

By

Conform datelor publicate de INS, județul Bacău este în topul creșterii economice la nivel național, cu o creștere de 6,6 la sută din PIB per capita în 2009.

“Este un rezultat meritoriu, care demonstrează că județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”, susține europarlamentarul Dragoș Benea.

„«Reaua» guvernare a PSD a însemnat pentru județul Bacău peste 200 de șantiere deschise, totalizând finanțări de aproximativ 300 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri guvernamentale (PNDL), europene, fonduri de la Consiliul Județean, precum și alte finanțări atrase de comunitățile locale. Centura Bacăului, modernizarea Aeroportului Internațional, investițiile în sănătate, drumuri naționale reabilitate, dar și construirea de școli, săli de sport și drumuri în mediul rural – toate se văd în creșterea economică evidențiată de INS. Ea nu a apărut din nimic. Sigur, tot timpul e loc de mai bine, însă afirm – cu mâna pe inimă – că am făcut tot ce ne-a stat în putință cât am fost la guvernare pentru a împinge marile proiecte ale Bacăului. Iar acest lucru e recunoscut de cifrele seci ale INS” afirmă Dragoș Benea. Citește continuarea pe Deșteptarea

Sursa: Deșteptarea

Continue Reading

Trending