Home STIRI SI NOUTATI Politic S-au impotmolit discutiile dintre SC Apa Canal si Primaria Onesti

S-au impotmolit discutiile dintre SC Apa Canal si Primaria Onesti

0
126

– reprezentantii primariei si actionarul majoritar al companiei de apa nu au ajuns la intelegere – procesul continua in instanta

Consilierii locali onesteni si primarul municipiului Onesti au avut o sedinta de lucru in care au aflat mai multe amanunte despre intâlnirea la care au participat Ovidiu Budeanu, actionarul majoritar al SC Apa Canal si administratorul unic al societatii, ing. Corneliu Fântâna si membrii Comisiei Juridice pentru Administratie Publica a Consiliului Local.

Cu acest prilej, consilierul local Gheorghe Ene a prezentat un raport al comisiei juridice (din care face parte), in care se mentioneaza: „Din discutiile purtate cu actionarul majoritar al SC Apa Canal, Ovidiu Budeanu si administratorul unic al societatii, Corneliu Fântâna, acestia si-au exprimat disponibilitatea de a ajunge la o intelegere in privinta transferului de actiuni, fiind necesara ca stabilirea valorii actiunilor sa se realizeze printr-un raport de evaluare.

De asemenea, Ovidiu Budeanu a aratat ca valoarea actiunilor trebuie sa reflecte si valoarea infrastructurii de apa, care ar fi facut obiectul evaluarii si introducerii in valoarea actiunilor la privatizarea SC Onedil SA”.

Raportul consemneaza faptul ca „prin Hotarârea Guvernului 1347/ 2001, in domeniul public al municipiului Onesti este cuprinsa si infrastructura de apa a localitatii”.

Raportat la aceasta situatie consilierul local Gheorghe Ene a declarat: „In aceste conditii, având in atentie punctul de vedere divergent dintre autoritatea locala si actionarul majoritar Ovidiu Budeanu, cu privire la calitatea de proprietar a societatii asupra retelelor de apa, aratam ca o eventuala evaluare a actiunilor societatii va mentine opiniile diferite pe aceasta tema, neputând fi finalizata in mod amiabil si in timp util pentru accesarea fondurilor europene un eventual transfer de actiuni”.

Dupa ce a aflat continutul acestui raport primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc a declarat: „Intâlnirea era necesara si cu parere de rau constatam ca ceea ce nu speram sa se intâmple, chiar se intâmpla! SC Apa Canal trage de timp, incaseaza de la onesteni sumele pentru apa si canalizare si nu achita contravaloarea acestora la Compania Regionala de Apa Bacau. Nu exista in acest moment o solutie pentru incetarea litigiilor intre SC Apa Canal si Primaria Onesti incât municipiul Onesti sa se bucure de finantare europeana. SC Apa Canal are alt interes, pe care ni-l putem imagina!”.

Mentionam ca in aceasta disputa urmeaza un nou proces in instanta, ce va avea loc in ziua de 12 septembrie.

Desteptarea.ro

vezi mai multe articole
Load More In Politic

vezi si...

Instanța lasă Oneștiul fără viceprimar. Laura Abageru a fost condamnata pentru că ar fi primit mită… trei cutii cu bomboane

Prin pronunțarea, la 19 iunie 2019, a sentinței definitive în dosarul în care a fost cerce…