Home STIRI SI NOUTATI Sancţionat de poliţişti pentru transport de porcine fără documente legale

Sancţionat de poliţişti pentru transport de porcine fără documente legale

1
1,464

Poliţiştii oneşteni au depistat în trafic, un bărbat de 44 de ani, din comuna Helegiu, în timp ce transporta  cu o autoutilitară 3 porcine fără documente sanitar- veterinare prevăzute de legislaţia în vigoare.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1500 de lei, iar cele 3 porcine, în greutate de aproximativ 100 de kg fiecare au fost ridicate de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare, care au luat măsura sacrificării acestora într-un abator autorizat.

De astăzi, 18 februarie, la ordinul prefectului județului Bacău, Maricica Luminița Coșa, s-au constituit filtre mixte din polițiti, jandarmi și lucrători de la Drumurile Naționale pentru limitarea transmiterii pestei porcine.

Prefectul județului a subliniat că este extrem de importantă supravegherea traficului ilegal cu animale, depistarea negustorilor de animale și aplicarea prevederilor legale în vigoare privind sancționarea acestora.

Centrul Local de Combatere a Bolilor din județul Bacău a stabilit un plan de măsuri privind controlul, combaterea și eradicarea pestei porcine africane.  În conformitate cu planul de măsuri, s-au stabilit o zonă de protecție pe o rază de 3 km și o zonă de supraveghere pe o rază de 10 km în jurul focarului.

D.S.V.S.A. Bacău reia solicitarea făcută către crescătorii de porcine, ca orice caz de moarte sau îmbolnăvire la animalele din gospodărie să fie adus imediat la cunoştinţa autorităţilor sanitare veterinare. Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.

 

vezi mai multe articole
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

”Cupa Onești” la minifotbal

În perioada 15-30 iulie, Primăria Municipiului Onești își propune să organizeze ”Cupa Oneș…