Home STIRI SI NOUTATI Educatie Sarbatoare aniversara la Colegiul National „Grigore Moisil” din Onesti

Sarbatoare aniversara la Colegiul National „Grigore Moisil” din Onesti

0
98

O frumoasa zi de toamna a adunat la Colegiul National „Grigore Moisil”, fosti profesori si fosti elevi ai acestei institutii. Impreuna cu generatia de azi a cadrelor didactice si cu sutele de elevi ce invata aici, a fost sarbatorita trecerea a 150 de ani de existenta a acestei scoli (de la prima sa forma de invatamânt onestean care dateaza din anul 1866) si implinirea a 60 de ani a liceului.

In atmosfera de o distinctie deosebita in care elevi talentati ai colegiului au interpretat cu virtuozitate câteva lucrari simfonice, actrita Aniela Petreanu a fost cea care a rasfoit cataloagele timpului, raspunzând „prezent” elevi care au deprins tainele cunoasterii la aceasta scoala: Lucian Costache (acum profesor in Pitesti), Gheorghe Sorta (ani de zile profesor chiar la scoala la care a invatat – Colegiul National „Grigore Moisil”), Florina Jugaru si altii. „La 60 de ani de existenta, liceul care gazduieste elita invatamântului onestean este o cetate de profesionalism, un factor de cultura locala, judeteana si nationala.

Implinirea a 150 de ani de istorie si 60 de ani de liceu constituie dovada unei puternice fiintari a spiritului erudit al culturii locale. Parcursul de la Scoala Primara de Baieti la Scoala Medie Mixta, la Liceul Teoretic de Matematica Fizica Nr. 1 si apoi la Colegiul National «Grigore Moisil» este cât se poate de semnificativ”, a declarat prof. Mariana Bereczki, directorul acestei institutii. Si prof. Vilica Munteanu (fost elev al liceului) a rostit o alocutiune prin care a evocat personalitatea mai multor profesori ce au slujit de-a lungul timpului aici la catedra, in aceeasi tema fiind prezentat si un film documentar, „Istorie si traditie”.

Totodata, a fost lansat volumul „Lumea maestrilor” (realizat de prof. dr. Gabriela Girmacea) si s-a dezvelit o placa comemorativa. In final, fostii dascali ai colegiului au fost premiati simbolic, primind in dar, alaturi de carti si flori, si câte o moneda jubiliara.

Desteptarea.ro

vezi mai multe articole
Load More In Educatie

vezi si...

De mâine elevii se întorc la ore

Luni, 14 ianurie, școlarii și preșcolarii se vor reîntoarce la cursuri, după trei săptămân…