Home STIRI SI NOUTATI Politic Schimbarea directorilor de şcoli şi licee a bulversat întreg sistemul educaţional. Cine răspunde pentru haosul creat?

Schimbarea directorilor de şcoli şi licee a bulversat întreg sistemul educaţional. Cine răspunde pentru haosul creat?

0
142

05 septembrie 2016

 Stimaţi colegi,

 De câteva săptămâni, asistăm la un adevărat haos în sistemul de învățământ românesc, haos generat de deciziile de schimbare a directorilor de şcoli şi licee. Această situaţie este cauzată de neaplicarea conformă a Legii Învăţământului nr. 1/2011, care creează nemulţumiri, proteste şi derută în rândul elevilor, al părinţilor şi al cadrelor didactice, cu mai puţin de o săptămână înainte de începerea unui nou an şcolar.

Schimbarea directorilor de şcoli, licee şi colegii a stârnit reacţii negative, cu atât mai mult cu cât nu s-a precizat nicăieri ce culpe sau neîmpliniri manageriale ar avea respectivele cadre didactice. Printre cei care şi-au pierdut calitatea de directori sunt oameni apreciaţi, stimaţi de corpul profesoral, de părinți şi de elevi, oameni care au aflat din presa locală că vor fi înlocuiţi. De altfel, mai multe petiţii de susţinere a acestora au apărut în mediul virtual, iar asociaţii de părinţi, elevii şi cadrele didactice din diverse şcoli şi licee au protestat public faţă de aceste schimbări. Însă fără niciun efect.

Ne aflăm, practic, în faţa unei epurări pe criterii politice a managerilor de şcoli, la gesturi în forţă făcute de inspectori şcolari generali cu apartenenţă politică bine definită. Am să vă dau doar două exemple: în judeţul Bacău are loc o pesedizare rapidă a sistemului de învăţământ. În judeţul Brăila, un inspector şcolar general, membru al ALDE, şi-a numit colegii de partid în posturi de directori de şcoli. Problema de fond rămâne modul arbitrar în care cadrele didactice ajung să ocupe posturile de directori de instituţii de învăţământ, cu ignorarea completă a cadrului legal…citeste mai departe: Monitorul de Trotus

vezi mai multe articole
Load More In Politic

vezi si...

Instanța lasă Oneștiul fără viceprimar. Laura Abageru a fost condamnata pentru că ar fi primit mită… trei cutii cu bomboane

Prin pronunțarea, la 19 iunie 2019, a sentinței definitive în dosarul în care a fost cerce…