Connect with us

Politic

Se cer masuri mai dure pentru rezolvarea situatiei apei potabile la Onesti

Published

on

Consilierii locali onesteni s-au intrunit in cadrul unei sedinte extraordinare pentru a dezbate si a gasi o solutie in rezolvarea unei probleme grave cu care se confrunta locuitorii municipiului – furnizarea apei cu program.

Primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc, a prezentat un memoriu pe care Consiliul Local il va inainta autoritatilor statului. „Modul cum ne trateaza de multi ani SC Apa Canal este unul josnic si consideram ca nu sunt juste explicatiile acestei societati, care invoca pentru situatia actuala debitul mic de apa primit de la Statia de tratare de la Caraboaia”, a declarat Nicolae Gnatiuc. El a mentionat ca zilele trecute a avut o intrevedere cu proprietarul SC Apa Canal, Ovidiu Budeanu si i-a solicitat acestuia sa solutioneze problema, dar nu a primit nici un raspuns.

Consilierul local Constantin Lazar (PNL), a declarat la aceasta sedinta: „Pentru a gasi solutii trebuie sa cream la Primaria Onesti Strategia pentru apa potabila, municipiul sa aiba sursa sa de apa iar rezervoarele de la Statia de tratare de la Cuciur trebuie sa fie decolmatate si aduse la standardele moderne, europene”.

In timp ce consiliera Elena Pascu Apavaloaie a atras atentia ca „la Onesti apa nu indeplineste conditia de a fi potabila si pretul mare pe care-l factureaza SC Apa Canal este o alta problema ce trebuie urgent rezolvata”, consilierul local Gheorghe Ene s-a referit la dobândirea retelelor de apa de catre municipalitate, fapt asupra caruia instanta s-a pronuntat pozitiv.

„Solutia este fie luarea fortata a acestor retele, fie continuarea cu orice risc a proceselor din instanta”, a afirmat liberalul Gheorghe Ene. Social – democratul Emil Lemnaru a amintit de „discriminarea pe care o face SC Apa Canal locuitorilor din cartierele Onestiului, ce au apa doar 4 ore pe zi (!) iar calitatea acesteia nu este potabila” si a afirmat ca „trebuie sa gasim masuri mai severe si mai dure, pentru ca si municipalitatea onesteana sa se bucure de cei 30 de milioane de euro, fonduri europene, pentru reabilitarea retelelor de apa”.

Emil Lemnaru vede rezolvarea acestor probleme prin Ordonanta Prezidentiala, care sa dea posibilitatea de a exploata retelele de apa din Onesti de catre salariatii SC Apa Canal, preluati de SC Apa Municipal. In ultima instanta, consilierii locali onesteni au hotarât declansarea unei campanii de strângere de semnaturi prin care locuitorii municipiului sa arate ca „nu pot fi sclavii unei societati comerciale”.

Desteptarea.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politic

CCR a decis că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier: Preşedintele trebuie să facă o nouă nominalizare

Published

on

By

CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că sdeemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Sursa: News.ro

Continue Reading

Politic

Nicolae Gnatiuc, reales președinte al PSD Onești

Published

on

By

Conferința organizației municipale a PSD Onești l-a reales președinte, cu unanimitate de voturi, pe actualul primar al municipiului, Nicolae Gnatiuc. Au fost desemnați și vicepreședinții și membrii Biroului acestei organizații politice.

La conferință au fost prezenți președintele organizației județene, europarlamentarul Dragoș Benea, senatorul Miron Smarandache și deputatul Lucian Șova și președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu. Au fost invitați și au participat și fostul prefect de Bacău, Valentin Ivancea, și avocatul Gelu Panfil – independent politic.

Conferința organizației municipale (care are aproape 700 de membri) a aprobat Raportul asupra activității desfășurate până acum. În conferință a fost prezentat și practic lansat oficial și proiectul Autostrăzii Bacău-Onești-Brașov (A13), întocmit și promovat de PSD Bacău, despre care a vorbit Dragoș Benea.

Conferința municipalei PSD a fost și un nou prilej a sublinia realizările acestui partid în județul Bacău și perspectivele activității sale în următoarea perioadă. De la tribuna conferinței au luat cuvântul Dragoș Benea, Sorin Brașoveanu, fostul primar Nicolae Lemnaru, Lucian Șova și Sorin Brașoveanu.

La final s-a procedat la alegerea noilor organe de conducere, care au primit votul unanim al participanților.

Sursa: Desteptarea

Continue Reading

Politic

Dragoș Benea: “Județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”

Published

on

By

Conform datelor publicate de INS, județul Bacău este în topul creșterii economice la nivel național, cu o creștere de 6,6 la sută din PIB per capita în 2009.

“Este un rezultat meritoriu, care demonstrează că județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”, susține europarlamentarul Dragoș Benea.

„«Reaua» guvernare a PSD a însemnat pentru județul Bacău peste 200 de șantiere deschise, totalizând finanțări de aproximativ 300 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri guvernamentale (PNDL), europene, fonduri de la Consiliul Județean, precum și alte finanțări atrase de comunitățile locale. Centura Bacăului, modernizarea Aeroportului Internațional, investițiile în sănătate, drumuri naționale reabilitate, dar și construirea de școli, săli de sport și drumuri în mediul rural – toate se văd în creșterea economică evidențiată de INS. Ea nu a apărut din nimic. Sigur, tot timpul e loc de mai bine, însă afirm – cu mâna pe inimă – că am făcut tot ce ne-a stat în putință cât am fost la guvernare pentru a împinge marile proiecte ale Bacăului. Iar acest lucru e recunoscut de cifrele seci ale INS” afirmă Dragoș Benea. Citește continuarea pe Deșteptarea

Sursa: Deșteptarea

Continue Reading

Trending