National

Se modernizează DJ 207D – Dămienești – Negri – Prăjești – Traian

Drumul județean DJ 207 D, ce străbate localitățile Drăgești (com. Dămienești), Brad – Călinești – Mîgla și Ursoaia (com. Negri), Prăjești (com. Prăjești) și Traian (com. Traian) va fi modernizat cu fonduri europene. Lucrările de proiectare și execuție au fost câștigate prin licitație de firma băcăuană Conextrust SA și vor dura cel mult 2 ani.

Joi, 20 februarie 2020, la Prăjești s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru lucrările de modernizare și reabilitare a sectorului de drum de la limita județului Neamț-Traian-DN2F, lotul 1 din axa de transport interjudețean ce străbate județul Bacău pe traseul Piatra Neamț – Roman – Icușești – Dămienești – Prăjești – Traian – Obârșia – Izvoru Berheciului – Secuieni – Izvoru Berheciului  – Răchitoasa– Colonești – Răchitoasa – Glăvănești – Podu Turcului – DJ 241 granița cu județul Vrancea.

Finanțarea lucrărilor pentru cei 94 de kilometri de drum care vor fi reabilitați și modernizați este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional și cofinanțare de la Consiliul Județean Bacău, proiectul fiind realizat în asociere cu județul Neamț.

Este unul dintre cele mai importante proiecte pe fonduri europene pe care Consiliul Județean Bacău le-a accesat, valoarea totală a proiectului fiind de 329,9 milioane de lei, inclusiv TVA, județului Bacău revenindu-i o finanțare în valoare de 185,13 milioane de lei.

Sursa: Ziarul de Bacau

Vezi și
National

OUG privind amânarea ratelor a fost publicată în Monitor. Până când pot fi depuse cererile și în ce condiții

Ordonanța de Urgență adoptată luni de executiv, care prevede posibilitatea amânării ratelor la…
Vezi mai mult
National

Certificatele de Situație de Urgență nu mai sunt necesare pentru obținerea șomajului tehnic

Certificatele de Situație de Urgență nu mai sunt necesare pentru obținerea șomajului tehnic…
Vezi mai mult
National

Scenariul 4 al crizei COVID-19. Zeci de spitale din țară, desemnate să trateze pacienții cu coronavirus care au și alte boli

Ministerul Sănătății a emis un ordin de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *