Home STIRI SI NOUTATI Se vor realiza reparații la Barajul de la Valea Uzului. Ce riscuri pot apărea, identificate de autorități

Se vor realiza reparații la Barajul de la Valea Uzului. Ce riscuri pot apărea, identificate de autorități

0
602

Subprefectul județului Bacău, Valentin Ivancea a condus miercuri, 13 februarie, ședința de lucru având ca obiect lucrările de reparații la barajul de la Valea Uzului, realizate de Serviciul de Gospodărire a Apelor Bacău. În cadrul ședinței s-au analizat riscurile identificate ca urmare a operațiunilor de scădere a nivelului Lacului  de Acumulare Valea Uzului, necesar pentru efectuarea lucrărilor și  identificarea soluțiilor tehnice optime.

Subprefectul județului, Valentin Ivancea a precizat ca este nevoie să fie executate lucrările cu minimizarea riscurilor de natură tehnică. Proiectul trebuie implementat pentru a se realiza lucrările de reparații și mentenanță la instalațiile tehnologice ale barajului, în vederea asigurării corespunzătoare a aducțiunii de apă pentru alimentarea cu apă în județul Bacău, pentru producerea energiei electrice și preluarea debitelor excedentare în caz de precipitații abundente sau viituri pentru a se evita producerea de inundații.

Riscurile identificate sunt, pe de o parte, tehnice, legate de funcționarea stației de pompare Moinești, însemnând defecțiuni ale echipamentului de pompare, ca urmare a funcționării continue, pe o perioadă lungă de timp în condiții atehnice, fapt ce reprezintă un factor major de risc pentru alimentarea cu apă a Municipiului Bacău, iar, pe de altă parte, sunt riscuri naturale, însemnând creșterea gradului de turbiditate a apei brute, în cazul unor ploi abundente sau viituri, apa devenind, astfel, mai greu de tratat sau netratabilă.

Analiza efectuată a evidențiat faptul că, pentru a minimiza riscurile, lucrările trebuie executate de către Serviciul de Gospodărire a Apelor Bacău în perioada februarie – martie.

Sursă foto: Facebook Valea Uzului

 

vezi mai multe articole
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

”Cupa Onești” la minifotbal

În perioada 15-30 iulie, Primăria Municipiului Onești își propune să organizeze ”Cupa Oneș…