Home STIRI SI NOUTATI Ședință AGA ADIS cu ușile închise. Se va lua o decizie în criza gunoiului?

Ședință AGA ADIS cu ușile închise. Se va lua o decizie în criza gunoiului?

0
563

Astăzi, 1 februarie, a avut loc o ședință AGA ADIS și probabil subiectul discuției a fost criza deșeurilor din județul Bacău. Ședința s-a desfășurat cu ușile închise. Urmează să aflăm dacă se va relua adunarea deșeurilor menajere, după ce administratorul gropii de gunoi a decis vinerea trecută, 25 ianuarie, să sisteze activitatea din cauza datoriilor. 

Timp de o săptămână din localitățile din județul Bacău nu a mai fost ridicat gunoiul. Administratorul depozitului de deșeuri, Eco Sud, a blocat accesul mașinilor de salubrizare, inclusiv la stațiile de sortare.

Municipiul Onești era pe lista primăriilor cu datorii. În cadrul ședinței de miercuri, 30 ianuarie, s-a votat un proiect de hotărâre pentru subvenționarea de la bugetul local a taxei de salubritate pentru persoanele fizice și reducerea acesteia de la 14,27 de lei, la 10,50 de lei/persoană/lună/.

UAT Onești va plăti, astfel, plățile solicitate de către ADIS Bacău. În județ mai sunt primării cu datorii, așa că reolvarea crizei gunoiului rămâne cu semnul întrebării.

Vom reveni cu amănunte despre deciziile luate în cadrul ședinței AGA ADIS.

vezi mai multe articole
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

De astăzi, 10 iulie, intră în vigoare restricțiile de circulație pe podul peste râul Trotuș

Astăzi, 10 iulie, cu puțin timp în urmă a avut loc o vizită pe teren la podul peste râul T…