Connect with us

Politic

Sedinta la Consiliul Local Onesti

Published

on

Consiliul Local Onesti organizeaza astazi, 16 august, o noua sedinta. Pe ordinea de zi sunt nu mai putin de 22 de proiecte de hotarâre, al caror initiator este în mare parte  primarul Nicolae Gnatiuc.

Sedinta va începe prin proiectul de hotarâre prin care se ia act de demisia consilierei Secara Oana – Mihaela (de la Partidul Social Român), în locul sau propunându-se validarea Elenei Craciun.

Un alt proiect de hotarâre  priveste aprobarea rectificarii bugetului local al municipiului pe anul 2016 si a listei de investitii la Spitalul Municipal ”Sfântul Ierah dr. Luca” Onesti.

Numirea reprezentantilor Consiliului Local în cadrul consiliilor de administratie ale unitatilor de învatamânt preuniversitar pentru anul scolar ce sta sa inceapa este un al proiect de hotarâre de la dezbatere. De asemenea, consilierii locali vor desemna reprezentantii Onestiului în Adunarea Generala a Actionarilor la SC Domeniu Public si Privat din localitate si vor dezbate reglementarea unor aspecte referitoare la Consiliul de Administratie al acestei societati.

Un alt proiect ce va fi suspus discutiei va fi aprobarea finantarii stagiului de pregatire sportiva în perioada 28 august – 04 septembrie 2016 pentru sportivii care au obtinut rezultate deosebite la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar, dar se va dezbate si Proiectul de hotarâre privind aprobarea promovarii în instanta a cererii de interventie în interes alaturat a Consiliului Local la actiunea în evacuare formulata de municipiul Onesti în contradictoriu cu SC Apa-Canal Onesti  SA.

Desteptarea.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politic

CCR a decis că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier: Preşedintele trebuie să facă o nouă nominalizare

Published

on

By

CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că sdeemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Sursa: News.ro

Continue Reading

Politic

Nicolae Gnatiuc, reales președinte al PSD Onești

Published

on

By

Conferința organizației municipale a PSD Onești l-a reales președinte, cu unanimitate de voturi, pe actualul primar al municipiului, Nicolae Gnatiuc. Au fost desemnați și vicepreședinții și membrii Biroului acestei organizații politice.

La conferință au fost prezenți președintele organizației județene, europarlamentarul Dragoș Benea, senatorul Miron Smarandache și deputatul Lucian Șova și președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu. Au fost invitați și au participat și fostul prefect de Bacău, Valentin Ivancea, și avocatul Gelu Panfil – independent politic.

Conferința organizației municipale (care are aproape 700 de membri) a aprobat Raportul asupra activității desfășurate până acum. În conferință a fost prezentat și practic lansat oficial și proiectul Autostrăzii Bacău-Onești-Brașov (A13), întocmit și promovat de PSD Bacău, despre care a vorbit Dragoș Benea.

Conferința municipalei PSD a fost și un nou prilej a sublinia realizările acestui partid în județul Bacău și perspectivele activității sale în următoarea perioadă. De la tribuna conferinței au luat cuvântul Dragoș Benea, Sorin Brașoveanu, fostul primar Nicolae Lemnaru, Lucian Șova și Sorin Brașoveanu.

La final s-a procedat la alegerea noilor organe de conducere, care au primit votul unanim al participanților.

Sursa: Desteptarea

Continue Reading

Politic

Dragoș Benea: “Județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”

Published

on

By

Conform datelor publicate de INS, județul Bacău este în topul creșterii economice la nivel național, cu o creștere de 6,6 la sută din PIB per capita în 2009.

“Este un rezultat meritoriu, care demonstrează că județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”, susține europarlamentarul Dragoș Benea.

„«Reaua» guvernare a PSD a însemnat pentru județul Bacău peste 200 de șantiere deschise, totalizând finanțări de aproximativ 300 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri guvernamentale (PNDL), europene, fonduri de la Consiliul Județean, precum și alte finanțări atrase de comunitățile locale. Centura Bacăului, modernizarea Aeroportului Internațional, investițiile în sănătate, drumuri naționale reabilitate, dar și construirea de școli, săli de sport și drumuri în mediul rural – toate se văd în creșterea economică evidențiată de INS. Ea nu a apărut din nimic. Sigur, tot timpul e loc de mai bine, însă afirm – cu mâna pe inimă – că am făcut tot ce ne-a stat în putință cât am fost la guvernare pentru a împinge marile proiecte ale Bacăului. Iar acest lucru e recunoscut de cifrele seci ale INS” afirmă Dragoș Benea. Citește continuarea pe Deșteptarea

Sursa: Deșteptarea

Continue Reading

Trending