Șef nou la IPJ Bacău. Un fost polițist judiciar al DNA, împuternicit inspector-șef pentru șase luni

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău are o nouă conducere. La cârma instituției a fost împuternicit pentru șase luni insp-șef Silviu Ciobotici. Acesta a fost ofițer în cadrul BCCO, iar ulterior ofițer de poliție judiciară în cadrul Structurii Teritoriale Bacău a Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

De asemenea, pentru postul de inspector-șef adjunct a fost împuternicit subcomisar Dragoș Ojog. Acesta a fost ofițer al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE), iar ulterior ofițer în cadrul BCCO.

Echipa este completată de actualul inspector-șef adjunct, cms-șef Voicu Emil-Constantin, care mai are împuternicire până în decembrie anul acesta.

De la demiterea lui Vasile Oprișan de la cârma instituției, în martie 2021, IPJ Bacău a avut o perioadă agitată, cu șefi numiți din alte județe, care au creat tensiuni interne. De un an de zile, IPJ nu a mai avut inspector-șef, fiind condusă prin adjuncți împuterniciți pe scurte perioade. Amintim că la concursul pentru șefia IPJ Bacău din ianuarie 2023 nu s-a înscris niciun candidat.

Sursa: ziaruldebacau.ro

Distribuie articol
comentezi?!