Social

Sfântul Ștefan cel Mare patron spiritual și ocrotitor al Municipiului Onești

Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, cel mai de seamă domnitor al Moldovei, născut, potrivit legendei, la Borzești, a devenit patron spiritual și ocrotitor al Municipiului Onești, alături de Sfântul Ierarh Nicolae. Hotărârea a fost luată cu unanimitate de voturi de Consiliul Local (CL).

„Sfântul Ștefan cel Mare – a spus primarul Nicolae Gnatiuc – nu a fost declarat ocrotitor în nicio comunitate mare din România. Cultural, spiritual și religios declararea sa ca ocrotitor al Oneștiului cred că va duce la creșterea numărului celor interesați să viziteze orașul. Sper ca în acest an să marcăm evenimentul și prin ridicarea unui monument închinat marelui și sfântului voievod”.

Hotărârea a fost apreciată și de Protopopiatul Onești. „Se cuvenea ca Ștefan cel Mare și Sfânt să fie și ocrotitorul municipiului Onești – a spus protopopul Ioan Bârgăoanu, prezent la ședința CL. În numele arhiepiscopului nostru, IPS Ioachim, vă mulțumesc și vă felicit pentru această hotărâre și vă propunem să organizăm o ședință solemnă la care să-l invităm și pe starețul Mănăstirii Putna, unde se află mormântul voievodului”.
Primarul Nicolae Gnatiuc a dat asigurări că o astfel de ședință de CL va fi programată, ședință la care să fie invitați și IPS Ioachim și starețul Mănăstirii Putna. Părintele Bârgăoanu a propus să fie aleasă pentru ședința solemnă o zi de joi din Postul Mare, înaintea campaniei electorale, pentru a nu se face interpretări politice. La ședință vor fi invitate și starețele mănăstirilor continuatoare ale tradiției și spiritualității în care este cinstit Sf. Voievod Ștefan cel Mare.

Sursa: Desteptarea

Vezi și
Social

Implementeaza Campanii PPC eficiente în România

Marketingul online a căpătat o amploare deosebită în ultimii ani, de aceea multe firme caută…
Vezi mai mult
Social

Unde găsești cele mai bune centrale pe peleți

În primul rând, peleții ca și combustibil solid reprezintă o opțiune mult avantajoasă din…
Vezi mai mult
Social

D.S.P. Bacau nu mai deconteaza hrana personalului medico-sanitar carantinat la Hotelul Trotus

Primarul Municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc a facut public astazi, pe pagina sa de facebook…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *