ȘI-A LUAT AVION DE 60 MIL. $ ȘI IAHT DE 8 MIL. $! EL E ROMÂNUL CARE SFIDEAZĂ CRIZA FINANCIARĂ!

Traseul profesional al lui Daniel Dines este fabulos! A lucrat la Microsoft, dar a revenit în țară, unde a pus bazele companiei UiPath, a cărei evaluare ar atinge impresionanta sumă de șapte miliarde de dolari. Doar că pandemia, apoi, războiul din Ucraina, au condus la o scădere pe bursă a prețului acțiunilor, undeva la 75 la sută. Cu toate acestea, afaceristul trăiește pe picior mare, în continuare. Mai mult, și-a ”tras” avion și iaht! A plătit nu mai puțin de 68 de milioane de dolari!

Daniel Dines nu mai este în fruntea clasamentului Forbes, după ce averea i s-a micșorat semnificativ, odată cu scăderea cotațiilor acțiunilor UiPath. Dar nu tremură. Mai mult, și-a cumpărat avion și iaht! Și nu de oricare, ci de ultimă generație, dar și prețul a fost unul pe măsură! Nu mai puțin de 60 de milioane de dolari a plătit afaceristul născut la Onești, județul Bacău, pentru avionul Gulfstream G650, în timp ce pentru ambarcațiune, un Pershing 9X, s-a ”zgârcit”, doar opt milioane de dolari.

Daniel Solomon Dines are 51 de ani și s-a născut la Onești, în județul Bacău. Este un antreprenor, al 3-lea cel mai bogat om din România. Este cofondator al companiei UiPath, care oferă servicii ce au la bază automatizarea proceselor și facilitează construirea, implementarea și gestionarea roboților software. Aceștia imită acțiunile oamenilor care interacționează cu sistemele și software-ul digital.

În prezent, compania fondată de miliardarul român are prezență legală în 29 de țări, dar operațiunile principale se fac în Statele Unite, Japonia și, bineînțeles, în România.

În urmă cu un an, averea lui Daniel Dines era evaluată la 22,2 miliarde de lei.

Sursa: CanCan.ro

 

Distribuie articol
comentezi?!