Șofer drogat prins cu 128 km/h pe Calea Moldovei din Bacău

În urma unei acțiuni de control desfășurate de către lucrătorii Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un incident grav a fost prevenit în ultimul moment. La ora 01:00, un tânăr în vârstă de 19 ani a fost oprit în trafic pe Calea Moldovei, în timp ce conducea cu o viteză extrem de periculoasă de 128 km/h.

Situația s-a complicat și mai mult când tânărul a fost supus unui test de drug-test, care a confirmat prezența substanțelor interzise în organism, mai precis, amfetamine. În consecință, polițiștii au sancționat contravențional tânărul cu o amendă în valoare de 2900 de lei și i-au reținut permisul de conducere. De asemenea, i s-a eliberat o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, notează Deșteptarea.ro.

Prefectul Lucian Bogdănel a comentat acest incident revoltător, punând accentul pe riscurile majore la care s-a expus tânărul și ceilalți participanți la trafic în acea noapte. Acesta a ridicat două întrebări retorice: “Ce repere poate avea un tânăr teribilist, urcat ‘pe amfetamine’ la volan, când circulă în puterea nopții cu aproape 130 de km/h?” și “Ce timpi de reacție poate avea la o asemenea viteză și în condițiile unor percepții sever deformate de consumul de substanțe interzise?”

De asemenea, prefectul a discutat cu conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și a solicitat intensificarea controalelor efectuate de lucrătorii Serviciului Rutier, inclusiv în municipiul Bacău, unde este necesară o prezență mai susținută a oamenilor legii pe străzi. Totodată, a cerut ca, în contextul lucrărilor de asfaltare desfășurate în oraș, trecerile de pietoni nemarcate să fie semnalizate corespunzător pentru a preveni accidentele rutiere cu victime umane.

Prefectul Lucian Bogdănel a subliniat importanța prezenței lucrătorilor Serviciului Rutier în trafic, menționând că doar vigilența și promptitudinea în intervenție a polițiștilor au făcut ca sâmbătă noaptea să nu fie martorii unei tragedii rutiere.

Poliția continuă să desfășoare acțiuni de control pentru a preveni astfel de incidente și pentru a asigura siguranța în trafic pentru toți participanții.

Distribuie articol
comentezi?!