Legume otrăvite, asta vindeau fermieri din Buzău, anchetaţi acum de poliţişti. Au folosit chimicale interzise ca să forţeze roşii, castraveţi şi ardei să se coacă mai repede. Convinşi că este un fenomen, anchetatorii au dus la interogatoriu şi un distribuitor de substanţe ilegale, ca să afle cui a mai vândut otrăvurile. Surse din investigaţie spun că legumele au ajuns în magazine, dar autorităţile de control neagă tot.
Surse apropiate anchetei spun că fermierii percheziţionaţi în Buzău vindeau legumele în magazine engross și în supermarketuri, unde erau expuse inclusiv pe rafturile cu produse bio. Concurenţa mare dintre producători îi poate face pe unii să trişeze. Ori folosesc substanţe interzise ca să grăbească coacerea, ori pun substanţe acceptate, dar într-o cantitate atât de mare, încât devin periculoase, relatează Observatornews.ro
Sursă foto: Arhivă