Ce țesături textile sunt potrivite pentru hăinuțele bebelușilor? Cum le întreții?

Există atât de multe modele și tipuri de hăinuțe pentru copii, însă la un moment dat ajungi să ai preferințele personale în ceea ce privește materialul, croiul sau alte aspecte particulare și ajungi să vrei să confecționezi articolele pe cont propriu. Este important, însă, ca în momentul în care alegi din marea varietate de materiale textile diverse să știi ce este prietenos cu pielea bebelușului, ce îi oferă confortul de care are nevoie și ce nu îi provoacă iritații sau vreun alt inconvenient.

Țesături potrivite pentru hainele bebelușilor

Așadar, există anumite tipuri de tesaturi textile prietenoase cu pielea bebelușului pe care le poți alege pentru confecționarea bebelușului. Printre acestea se numără bumbacul, inul, bambusul, jerseul sau șifonul. Acestea sunt recunoscute pentru faptul că lasă pielea să respire, nu permit apariția transpirației în exces, sunt materiale textile moi, care nu irită și sunt extrem de confortabile. De asemenea, este vorba despre țesături textile durabile, care rezistă la numeroase spălări, pentru că este recunoscută frecvența cu care copiii, respectiv bebelușii au nevoie să fie schimbați. Bumbacul de calitate este preferat pentru confecționarea hainelor pentru bebeluși pentru că bifează toate criteriile pe care trebuie să le îndeplinească acele materiale textile perfecte pentru acești mici purtători: absoarbe bine, permite pielii să respire, asigură confortul necesar. Cu toate acestea, este important tipul de bumbac ales – pentru că există atâtea tipuri, ai grijă să alegi un bumbac de calitate, organic, obținut ecologic. În același mod sunt preferate și țesăturile din jerse recunoscute mai ales pentru respirabilitatea oferită și pentru faptul că este ușor de lucrat, rezistent și extrem de moale. Bambusul, țesătura perfectă atât pentru hăinuțe, cât și pentru pături, pălării sau alte accesorii pentru bebeluși, este preferat pentru că face parte din categoria acelor materiale textile moi, dar extrem de durabile. Acesta este perfect pentru pielea sensibilă și asigură reglarea termică de care are nevoie bebelușul mai ales în prima etapă a vieții.

Îngrijirea hăinuțelor pentru bebeluși

Aceste materiale textile potrivite pentru pielea bebelușului își păstrează cât mai bine proprietățile dacă sunt îngrijite în mod adecvat. Este foarte important ca spălarea să se realizeze conform instrucțiunilor de pe etichetă, să nu se folosească detergenți prea duri, programul de spălare la mașină să fie unul adecvat îngrijirii hainelor de bebeluși, iar uscarea să se facă în condiții potrivite. Doar cu o rutină corectă de îngrijire hăinuțele vor putea fi moi și catifelate pentru a acoperi la modul ideal pielea fină a bebelușului tău. Sursa de imagine: Freeograph / Shutterstock.com
Etichete