Tu ştii cum să ai grijă de imprimanta ta?

Imprimanta este un dispozitiv electronic care reușește să îşi găsească locul în orice birou. Astfel în atribuţiunile de serviciu sau cotidiene intră şi întreținerea acesteia. Indiferent de sistemul de funcționare, tehnologia utilizată sau modul de exploatare există câteva reguli comune legate de întreținerea imprimantei.

Imprimanta trebuie curățată de praf!

Oricât de compactă ar părea aceasta, particulele fine de praf reușesc să între în interior. Curățând periodic carcasa şi suprafețele exterioare numărul particulelor de praf ce ajung în sistem este mult diminuat. Astfel se protezata întregul mecanism. Se recomandă utilizarea de cârpe moi care nu lasă scame pentru igienizarea cotidiană. Ceva mai rar, săptămânal, se recomandă şi igienizarea interioară. Se curăță cu atenție zona de cartuşe imprimantă sau, după caz, zona tancului de tonere, așa sunt îndepărtate şi urmele de cerneală sau toner ce pot cădea accidental în timpul utilizării.

Imprimanta trebui utilizată cu grijă

Uneori, din grabă, tindem să utilizăm eronat dispozitivele electronice. Capacele trântite, clapetele trase prea rapid, foile scoase înainte de a se finaliza ciclul de printare sunt doar câteva dintre operațiunile ce pot duce la defectarea componentelor şi deteriorarea iremediabilă a imprimantei. Este important ca aceasta să fie utilizată cu grijă pentru a evita astfel de situații și implicit defectarea  acesteia. Acordând un plus de atenție acestor măsuri simple vei reuși să prelungeşti viața imprimantei şi perioada de exploatare.

Nu uita să o folosești!

O problemă apare şi când imprimanta nu este folosită. În cazul imprimantelor cu cerneală inkjet se poate întâmpla să se usuce capetele cartuşelor, şi automat imprimanta nu mai printează. În aceste situații cartuşele trebuie scoase şi curățate. Ca acest lucru să nu se întâmple este important ca dispozitivul să fie utilizat cel puțin o dată pe săptămână. În cazul imprimantelor cu tehnologie laser jet, acest fenomen se manifestă mai rar. Fie că vorbim de o imprimantă ce funcționează cu toner HP 44A sau de modelul ce funcționează cu toner TN-2411 șansele ca acesta să se usuce din pricina utilizării reduse sunt minime. Sursa de imagine: Portrait Image Asia / Shutterstock.com
Etichete