Connect with us

Social

Strângere de fonduri COVID-19

Published

on

Împreună pentru sănătatea noastră!
Mai multe detalii gasiti aici: https://spitalulonesti.ro/strangere-de-fonduri-covid-19/

Luând în considerare situația epidemiologică din România și evoluția acesteia generată de COVID-19, spitalul nostru face eforturi financiare deosebite pentru asigurarea unei capacități medicale adecvate pentru gestionarea eficientă a situației la nivelul unității noastre sanitare.
În acest moment, spitalul nostru tratează toate cazurile infecțioase de la nivelul județului, altele decât cele cu virusul COVID-19.
Avem amenajată și o zonă pentru cazurile suspecte de COVID-19, compusă dintr-un salon cu trei paturi și unul cu un pat, dar pe masură ce numărul cazurilor de COVID-19 cresc, la nivel de județ, va trebui să tratăm și noi persoanele infectate cu COVID-19.
Pentru a face față unei astfel de situații trebuie să ne unim forțele și să asigurăm pe lângă fondurile guvernamentale și alte fonduri necesare pentru achiziționarea aparaturii medicale specifice, a materialului de protecție și dezinfecție necesare luptei împotriva răspândirii și tratării coronavirusului COVID-19.
Împreună cu Primăria Municipiului Onești, cu oamenii de afaceri din oraș, alte persoane juridice și fizice, care sunt alături de Onești, spitalul nostru dorește să demareze o campanie de strângere de fonduri prin Asociația ”Septembrie Medical Oneștean”, coordonată în calitate de președinte de dr. Coman Raluca.
Aceste fonduri vor fi strânse într-un cont special și vor fi destinate pentru achiziția și amenajarea unui laborator de biologie moleculară care să permită testarea în masă pentru COVID-19.
Până în acest moment s-au depus la spitalul nostru două oferte, dar perioada de achiziție este între 1 și 3 luni. În cazul în care achiziția va dura un timp peste care aceasta nu se mai justifică pentru scopul inițial, acela de a testa cât mai multe persoane în această perioadă, vom achiziționa altă aparatură medicală specifică, respectiv ventilatoare portabile și staționare, monitoare de funcții vitale și injectomate. În paralel se vor achiziționa și materiale de protecție și dezinfecție absolut necesare pentru securitatea personalului medical. Aparatura medicală și/sau materialele achiziționate de asociație din fondurile strânse vor fi donate prin contracte de donație/sponsorizare Spitalului Municipilului Onești.
În același timp, doritori vor putea face donații și în produse/echipamente/aparatură medicală, direct la Asociația ”Septembrie Medical Oneștean”, care are sediul la spitalul nostru, printr-un contract de donație/sponsorizare încheiat cu asociația.

Conducerea și personalul medical al Spitalului Municipal Onești ”Sfântul Ierarh Dr. Luca”, vă mulțumesc pentru implicarea în această acțiune, care are ca scop o cauză comună, sănătatea noastră, a tuturor.

Cont:
Lei: RO47BTRLRONCRT0263457601
Euro: RO94BTRLEURCRT0263457601
BANCA TRANSILVANIA
Asociația ”Septembrie Medical Oneștean”
Sediu: sat Balaneasa, com Livezi jud Bacau
CUI: 33474949
prin reprezentat:
Dr. Coman Raluca medic primar igienă în „Compartimentul de prevenire și combatere a infectiilor asociate asistentei medicale”, medic coordonator al serviciului de sterilizare și membru in „Structura de management a calității din Spitalul Municipal Onesti”
Campanie sustinuta pe Facebook de:
Edi Tarcuta
si Zarzu Mihai

https://spitalulonesti.ro/strangere-de-fonduri-covid-19/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Unde găsești cele mai bune centrale pe peleți

Published

on

În primul rând, peleții ca și combustibil solid reprezintă o opțiune mult avantajoasă din punct de vedere al randamentului. De asemenea, pot garanta costuri mai bune pentru încălzire și totodată sunt mult mai ușor de folosit și de manevrat. Ocupă mai puțin spațiu atunci când sunt depozitați, sunt excelent ambalați pentru a se păstra cât mai bine și totodată depunerile în cazul arderii peleților sunt aproape inexistente.

Dar, toate aceste avantaje ale peleților se pot pierde foarte rapid atâta timp cât nu sunt arși într-un sistem de încălzire cât mai performant. Prin urmare, este absolut necesară achiziția unei centrale pe peleți care să se ridice la nivelul așteptărilor tale și totodată care să poată garanta toate aceste avantaje ale peleților.

În acest sens îți putem recomanda modelele de centrale pe peleti de pe centrale-seminee.ro, modele care sigur te vor încânta cu numărul mare de avantaje și beneficii pe care le prezintă. Pentru a ne urma recomandarea, am pregătit și câteva argumente în acest sens.

Calitatea este garantată

Așa cum spuneam, este foarte important să faci o alegere cât mai inspirată atunci când îți cumperi sistemul de încălzire. Prin urmare, dacă optezi pentru folosirea unei centrale pe peleți pentru încălzirea casei tale, atunci ar trebui fără dar sau poate să mizezi pe un model din oferta centrale-seminee.ro.

Spunem asta deoarece calitatea este garantată așa că nu vei regreta nici măcar câtuși de puțin alegerea făcută.

Modelele din oferta acestui magazin online au fost realizate doar din materiale durabile și rezistente, fiind gândite pentru a oferi o performanță superioară precum și să reziste cât mai mult timp.

Consumul este excelent

Modelele de centrale Kenda pe peleți se remarcă prin consumul lor care nu poate fi catalogat altfel decât fiind excelent. Este așadar o investiție care te va ajuta apoi să faci economii, ceea ce îți va oferi foarte multă satisfacție.

Mai mult decât atât, alegând să îți încălzești casa cu o centrală pe peleți Kenda vei fi scutit de investițiile mari pe care le făceai anterior atunci când achiziționai lemn de foc. Vei ocupa mai puțin spațiu cu peleții achiziționați și totodată te vei bucura de confort termic la cele mai mici costuri.

Durată de viață generoasă

Un alt motiv pentru a ne urma recomandarea este și faptul că te vei putea bucura de centrala achiziționată timp de zeci de ani zile, ceea ce nu e deloc puțin. Prin urmare, este o investiție de care te vei folosi ani întregi, timp în care îți vei recupera banii investiți inițial prin economiile pe care le faci.

Nu va trebui să investești alți bani în reparații sau alte elemente prea curând, deoarece vei avea un sistem de încălzire rentabil și eficient cel puțin 20 de ani de la achiziție. Sigur că este necesară o întreținere corectă.

Preț corect

Iar în final, credem că modelele de pe centrale-seminee.ro sunt cele mai bune centrale pe peleți și datorită prețului lor foarte corect, raportat la calitatea pe care o oferă.

De asemenea, ai posibilitatea de a opta și pentru plata în rate, iar dată fiind oferta foarte diversificată, vei găsi cu ușurință un model potrivit pentru tine.

Acestea fiind spuse, dacă îți dorești și tu să-ți încălzești casa folosind cea mai bună centrală pe peleți, atunci ar trebui să o cumperi de pe centrale-seminee.ro.

Continue Reading

Social

D.S.P. Bacau nu mai deconteaza hrana personalului medico-sanitar carantinat la Hotelul Trotus

Published

on

Primarul Municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc a facut public astazi, pe pagina sa de facebook, faptul ca Ministerul Sanatatii si D.S.P. Bacau nu mai deconteaza hrana personalului medico-sanitar carantinat la Hotelul Trotus din Onesti.

” Deși există în derulare un contract de decontare perfect valabil între Municipiul Onești și D.S.P. Bacău nr. 575/27.03.2020, D.S.P. Bacău a comunicat la data de 18.05.2020 Municipiului Onești faptul că, începând cu data de 08.04.2020, Ministerul Sănătății și D.S.P. Bacău refuză să mai deconteze hrana personalului medico-sanitar de la Spitalul Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” din municipiul Onești, carantinat la Hotel Trotuș Onești, personal izolat de propria familie și lăsat iată, de guvernanți, fără hrană.
Consternați de cele comunicate, Municipiul Onești am notificat Guvernul României, Ministerul Sănătății, Prefectul județului Bacău și D.S.P. Bacău despre nelegalitatea întreruperii decontării cheltuielilor de hrană a personalului medico-sanitar din prima linie, fără nicio reacție până în prezent, cu atât mai mult cu cât pentru celelalte categorii de persoane carantinate la alte unități de cazare, prevăzute la art.1 alin. (5) din H.G. nr. 210/2020, cheltuielile de hrană se decontează în continuare!!!
În mod vădit nelegal, D.S.P. Bacău a solicitat cu adresa nr. 2231/20.05.2020, înregistrată la Primăria municipiului Onești sub nr. 22848/21.05.2020, modificarea retroactivă, începând cu data de 08.04.2020, prin act adițional a Contractului nr. 575 din data 27.03.2020, încheiat între Direcția de Sănătate Publică Bacău și Municipiul Onești, solicitare respinsă de către Municipiul Oneşti cu adresa nr. 22848/21.05.2020 !
Totodată am notificat autoritățile competente cu privire la dreptul de a uza de toate căile legale pentru asigurarea dreptului la hrană pentru personalul medico-sanitar din linia întâi, începând de la sesizarea Guvernului României, Ministerului Sănătății și a Prefectului județului Bacău cu privire la problemele de decontare la nivelul județului Bacău până la acționarea în instanță a părților contractante pentru neexecutarea contractului de decontare, cu plata de daune de întârziere și daune interese corelative.
Personalul medical din prima linie merită respect, nu umilința oferită de guvernanţi!”- declaratia primarului Municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc

Continue Reading

Social

Au inceput lucrarile de refacere a carosabilului de pe Bd-ul Oituz

Published

on

Primaria Municipiului Onesti a demarat ieri, lucrarile de refacere a suprafeței carosabile a Bulevardului Oituz, pe tronsonul cuprins între Intersecția cu strada Tineretului, de la Monumentul Mihai Eminescu, până la Sensul Giratoriu de la ieșirea spre Calea Brașovului, pe o suprafață totală de aproximativ 13.800 mp.
Primarul Municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc a declarat ca „investiția, cu o valoare estimată de 450.000 de lei, suportată integral de la bugetul local, va crește semnificativ confortul și gradul de siguranță a participanților la trafic, fiind o continuare a programului de îmbunătățire a calității infrastructurii rutiere din localitate.

Continue Reading

Trending