Tânăr din Comănești, victimă și complice într-o schemă piramidală de proporții

Un tânăr cu handicap locomotor din Comănești a fost reclamat la poliție de câțiva păgubiți, convinși că în conturile lui au ajuns peste 4 milioane de lei. Autoritățile au descoperit că tânărul însuși a căzut pradă unei escrocherii online de amploare, fiind recrutat pe o platformă de joburi pentru a efectua tranzacții bancare. Banii transferați în contul său proveneau, fără știrea lui, dintr-o schemă piramidală denumită “SolarcityRON”, informează ProTv.

Potrivit polițiștilor din Bacău, tânărul primea diverse sume de bani în cont, pe care le trimitea mai departe în monede virtuale, primind în schimb un comision. Acesta susține că nu avea cunoștință de proveniența ilicită a banilor.

Unul dintre păgubiți a mărturisit că a căzut victimă acestei scheme piramidale, cumpărând panouri solare care ar fi fost amplasate într-o altă țară, iar apoi primind o mică parte din banii obținuți din vânzarea curentului electric. Cu toate acestea, a fost capabil să recupereze doar o parte infimă din suma investită.

O altă persoană, acuzată de păgubiți că ar fi ajutat escrocii să le sustragă banii, susține că el însuși a fost păcălit de o femeie numită Danny și că ar fi câștigat sume considerabile, dar nu mai are acces la acei bani, deoarece conturile i-au fost blocate de către bancă.

Peste 300 de păgubiți din mai multe județe din țară și din străinătate au semnat o petiție solicitând Poliției Române să identifice și să prindă escrocii. Unii dintre aceștia au suferit pierderi relativ mici, în timp ce alții au fost înșelați cu sume considerabile. Din păcate, mulți refuză să depună plângere din rușine pentru că au căzut pradă acestei înșelătorii.

Distribuie articol
comentezi?!