STIRI SI NOUTATI

Tânar muscat de vipera cu care se juca

Barbatul, in vârsta de 29 de ani, din comuna Margineni, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Bacau si a cerut ajutor dupa ce a fost muscat de o vipera. Acesta este crescator de vipere si in timp ce se juca cu una dintre ele a fost muscat de mâna stânga.

Pacientul a venit cu vaccinul antiviperin la el si i-a fost administrat de cadrele medicale de garda.

„A fost internat in Sectia ATI pentru monitorizare pe timpul noptii dupa care a fost transferat pe Sectia de Medicina Interna. Este stabil si nu sunt probleme”, a declarat asist. Geanina Pricopi, director de ingrijiri la SJU Bacau.

In cazul in care sunteti muscat de vipera, se recomanda prezentarea de urgenta la spital pentru administrarea vaccinului antiviperin. „Spitalul Judetean Bacau are pe stoc doze de vaccin antiviperin ce pot fi administrate la nevoie. Sunt si pentru UPU adulti si pentru Pediatrie”, a mai spus Pricopi. Potrivit specialistilor, vipera ataca numai daca este provocata.

Muscatura poate lasa o cantitate mare de venin sau, din contra, aproape deloc. In orice caz daca se intâmpla sa fiti muscati de vipera trebuie administrat vaccinul antiviperin in cel mai scurt timp, moartea putând surveni in circa 5 ore, daca nu se ajunge la medic. Internarea poate dura 5 – 7 zile, in functie de evolutia starii de sanatate a pacientului.

„Aici vorbim de un caz mai aparte, pentru ca vipera provenea dintr-o crescatorie. Foarte periculoase sunt viperele care cresc in paduri, a caror muscatura poate fi mortala. Se poate ajunge la infectie, la necroza, soc anafilactic.

In astfel de cazuri, recomandarea este ca persoana sa se adreseze imediat unei unitati sanitare si, cel mai important, daca are la indemâna, sa-si aplice un garou strâns deasupra muscaturii pentru a nu se imprastia veninul in corp”
Dr. Radu Mihailov, medic specialist internist

 http://www.desteptarea.ro/tanar-muscat-de-vipera-cu-care-se-juca/#sthash.HelhColT.dpuf

Vezi și
STIRI SI NOUTATI

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Petrecăreţi sancţionaţi de poliţişti

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Începe înscrierea copiilor la școală

Înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022 începe astăzi…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *