Tinere forțate să se prostitueze. Doi proxeneți care încercau să plece în Anglia, prinși de polițiști

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au realizat o acţiune operativă, în scopul destructurării unei grupări ce acționa pe linia traficului de persoane și proxenetism, în județul Bacău și în afara țării.

În cauză s-a reținut că, în perioada 2018 – 2022, unul dintre bănuiți ar fi recrutat mai multe tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția, atât pe teritoriul României, cât și în străinătate (Germania și Belgia), în scopul obținerii unor câștiguri materiale importante, relatează Deșteptarea.ro.

Tinerele ar fi fost constrânse la practicarea prostituției, iniţial prin promisiunea realizării unor venituri care să le confere siguranță financiară, iar ulterior, prin amenințări și acte de violență fizică, fiindu-le indusă o permanentă stare de teamă.

Ulterior, în perioada februarie-iunie a.c, alături de alţi doi bănuiți, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către alte tinere, în județul Bacău, prin crearea şi publicarea unor anunţuri, transportul și cazarea în diferite apartamente închirate în regim hotelier, în scopul obţinerii unor beneficii materiale importante.

La data de 10 iunie a.c, doi dintre bănuiți au fost prinşi în flagrant, în timp ce intenționau să părăsească țara, împreună cu două tinere, de 23 și 25 de ani, având ca destinație Marea Britanie.

Distribuie articol
comentezi?!