Top constructori autostrăzi: Aktor, UMB, Alarko și Strabag au avut cele mai mari progrese în iunie

Supriză în clasamentul constructorilor de autostrăzi: grecii de la Aktor ocupă în luna iunie prima poziție. UMB, lidelul obișnuit al topului, coboară o poziție, fiind urmat de turcii de la Alarko și austriecii de la Strabag.

Constructorul grec Aktor a avut în iunie cel mai mare progres de pe șantierele de autostrăzi din România, potrivit datelor lunare publicate de Compania de Drumuri monitorizate de ECONOMICA.NET. Mai exact, Aktor a avut un avans de8,1 puncte procentuale pe lotul 3 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud), unde stadiul lucrărilor a depășit pragul de 50%. Rămâne de văzut dacă ritmul de lucru va fi menținut, astfel încât din vara anului viitor să se circule neîntrerupt pe autostradă de la Pitești la Constanța, așa cum a estimat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Pe poziția a doua urmează la mică distanță grupul UMB, cu un prim progres de 8% raportat pe lotul 4 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord).

Primele progrese pe A7 Focșani – Bacău – Pașcani

Tot grupul UMB a avut un prim avans de 5 puncte procentuale pe lotul Focșani – Domnești Târg al tronsonului Focșani – Bacău (A7). În iunie, UMB a raportat primele progrese, de 2 puncte procentuale, și pe loturile Domnești Târg – Răcăciuni și Răcăciuni – Bacău din același tronson al A7. Un prim progres mic, de 1,05 puncte procentuale, a raportat UMB și pe lotul Săucești/Bacău – Trifești din tronsonul Bacău – Pașcani al A7.

 

Distribuie articol
comentezi?!