Top constructori autostrăzi: Strabag, UMB și Pizzarotti au avut cele mai mari progrese în septembrie

Topul constructorilor de autostrăzi este dominat și în luna septembrie de compania Strabag, care a înregistrat cel mai mare progres pe șantierele de autostrăzi din România, cu lucrările la A3 Chețani – Câmpia Turzii. Pe podium se mai află grupul UMB și constructorul italian Pizzarotti, cu lucrări la Drumul Expres Craiova – Pitești (DEx12) și, respectiv, Autostrada Moldovei (A7).

Strabag este liderul clasamentului constructorilor de autostrăzi pentru a treia lună la rând, după un avans semnificativ, de 15 puncte procentuale pe lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3). Constructorul, hotărât să dea în trafic acest lot până la finalul anului, a ajuns la un stadiu de 75% pe contractul de finalizare a lucrărilor.

Conform economica.net, a doua poziție în clasament revine UMB, care a raportat un progres de 8 puncte procentuale, după două luni, pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Și acest tronson, care ar urma să fie dat în trafic în 2023, este executat în proporție de 84%.

Topul continuă cu asocierea Pizzarotti – Retter, care a raport un progres de 5 puncte procentuale pe lotul 1 Dumbrava – Mizil al Autostrăzii Ploiești – Buzău (A7). Cel mai avansat lot din A7, finanțată prin PNRR, este astfel la un grad de execuție de 27,50%.

Distribuie articol
comentezi?!