Top constructori autostrăzi: Strabag, UMB și WeBuild au avut cele mai mari progrese în iulie

Topul constructorilor de autostrăzi este dominat în luna iulie de compania Strabag, care a avut un progres semnificativ pe șantierul A3 Chețani – Câmpia Turzii. Pe podium mai apar UMB și italienii de la WeBuild, cu lucrări pe A0 Nord și A1 Sibiu – Pitești.

Constructorul Strabag a înregistrat în iulie cel mai mare progres pe șantierele de autostrăzi din România, de respectiv 11 puncte procentuale, pe lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania. Astfel, gradul de execuție a ajuns la 43% pe contractul de finalizare a lucrărilor, câștigat în asociere cu Geiger. Constructorii vor să finalizeze anul acesta lotul – lipsă din A3, astfel încât șoferii să poata circula neîntrerupt pe autostradă de la Tg Mureș la Cluj, conform economica.net.

Pe a doua poziție se situează și în această lună constructorul UMB, cu un avans de 8 puncte procentuale pe lotul 2 Nord din Autostrada Bucureștiului (A0). Acest lot, ajuns la un stadiu fizic de 80%, urmează să fie finalizat în câteva luni, fiind estimată darea în trafic a secțiunii dintre DN1 și A3 chiar din toamnă.

O surpriză pe podium, italienii de la WeBuild au avut un progres de 6,66 puncte procentuale pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești din Autostrada Sibiu – Pitești (A1). Astfel, acest tronson este realizat în proporție de peste 42%, ritmul de lucru sporit din șantier fiind remarcat și de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Distribuie articol
comentezi?!