Top constructori autostrăzi: UMB, Strabag și Aktor au avut cele mai mari progrese în ultimele două luni

Grupul UMB domină din nou topul constructorilor de șosele de mare viteză, cu progresele spectaculoase de pe Autostrada Bucureștiului (A0) și Drumul Expres Brăila – Galați. Constructorul Strabag intră direct pe podium cu avansul de pe lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3), în vreme ce grecii de la Aktor recuperează semnificativ din întârzierile de pe A0.

Firmele lui Dorinel Umbrărescu au raportat din nou cele mai mari progrese de pe șantierele de autostrăzi și drumuri expres din România, potrivit datelor actualizate pe luna aprilie de pe harta CESTRIN, notează economica.net.

UMB a avut un avans de peste20 de puncte procentuale pe Drumul Expres Brăila – Galați în ultimele două luni, astfel că lucrările pe cei circa 11 kilometri sunt realizate mai bine de jumătate.

De asemenea, UMB a înregistrat un progres semnificativ, de 16 puncte procentuale, pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord). Și aici gradul de execuție a depășit 50%, acest lot fiind de altfel în cărți pentru inaugurare parțială în 2023.

Pe următorul loc se situează asocierea Strabag – Geiger, care a raportat un avans de 12 puncte procentuale pe contractul de finalizare a lucrărilor la lotul – lipsă Chețani – Câmpia Turzii din A3. Potrivit pasionaților de infrastructură, și acest constructor promite inaugurarea lotului de peste 15 kilometri până la finalul anului.

Topul continuă cuAktor, constructorul elen raportând un avans de peste 7 puncte procentuale pe lotul 3 al A0 Sud. Astfel, lucrările sunt realizate în proporție de peste o treime.

UMB revine cu un progres de 6 puncte procentuale pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Construit în proporție de 69%, și acest lot este programat pentru inaugurare în 2023.

Distribuie articol
comentezi?!