UMB a primit autorizația de construire pentru primul lot al Autostrăzii Bacău – Focșani. În doi ani și jumătate trebuie să fie gata!

Ministerul Transporturilor a emis luni, 27 martie, Autorizația de Construire pentru primul Lot al Autostrăzii Focșani-Bacău, tronson cu o lungime de 36 km., pe care UMB trebuie să-l finalizeze în doi ani și jumătate. Conform Economedia, termenul de 30 de luni se calculează de la momentul emiterii Ordinului pentru Începerea Lucrărilor (OIL) pe care Compania de Drumuri urmează să-l emită în scurt timp, dar constructorul a intrat în teren încă din ianuarie.

CNAIR și UMB au semnat contractele de execuție pentru Autostrada Focșani -Bacău (96 km.) pe 15 decembrie 2022, pentru toate cele trei loturi ale secțiunii Focșani-Bacău (cea mai lungă secțiune de pe Autostrada Moldovei) termenul fiind de 30 de luni.

Autorizația completă este emisă pentru 2,66 miliarde lei și avizează lucrări în localitățile Odobești, Mărășești, Panciu, Vânători, Garoafa, Bolotești, Țifești, Movilița și Pufești din județul Vrancea.

Parte a Autostrăzii Moldova (A7), Autostrada Focșani-Bacău este compusă din 3 loturi:

Lotul 1: Focșani – Domnești Târg (35,60 km)

Lotul 2: Domnești Târg – Răcăciuni (38,78 km)

Lotul 3: Răcăciuni – Bacău (21,52 km)

Sursa: Ziarul de Bacău.ro

Distribuie articol
comentezi?!