Umbrarescu a transmis catre CNAIR facturi de peste 32 de milioane euro, pentru lucrari efectuate pe Autostrada A7 Buzau – Focsani

Constructorul român UMB a transmis Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) facturi în valoare totală de peste 160 de milioane de lei pentru lucrările executate pe cele patru loturi ale autostrăzii A7 Buzău-Focșani, secțiunea care face parte din cunoscuta Autostrada Moldovei. 

Contractele de execuție (FIDIC Roșu) pentru loturile 1 și 4, însumând 15 kilometri, au fost semnate în toamna anului 2022, în timp ce cele pentru loturile de mijloc, cu o lungime totală de 67 de kilometri, au fost semnate la începutul acestui an, cu termene de realizare de 20, respectiv 26 de luni.

Potrivit economedia.ro, aceste facturi au fost înregistrate la CNAIR în data de vineri, 4 august, iar cea mai mare sumă, în valoare de 68 de milioane de lei, se referă la lucrările efectuate pe lotul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni), tronson cu o lungime de 36 de kilometri, care a ajuns la aproximativ 15% execuție. Lotul 4, denumit ,,Cocoașa Focșani”, cu o lungime de 11 kilometri (Mândrești Munteni-Focșani Nord), care a atins și el 15% execuție, a generat o factură în valoare de 56 de milioane de lei. Pentru Lotul 2, cu o lungime de 31 de kilometri, de la Vadu Pașii la Râmnicu Sărat, și cu o execuție de aproximativ 16%, factura înregistrată este de 32 de milioane de lei. În fine, ultima factură, în valoare de 6,5 milioane de lei, se referă la lucrările executate pe Lotul 1 Buzău-Vadu Pașii, care are o lungime de 5 kilometri și aproximativ 20% execuție.

Distribuie articol
2 Comments