Un bărbat de 33 de ani din Târgu-Ocna a fost depistat de polițiști cu o alcoolemie de 2,68 mg/l

La data de 01 iunie a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au depistat un bărbat de 33 de ani, din Târgu-Ocna, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Pîrgăreşti și emana halenă alcoolică.

La momentul depistării, conducătorul auto a refuzat testarea în vederea stabilirii alcoolului în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-a fost recoltată o mostră de sânge, pe cea de-a doua refuzând-o.

În urma analizei toxicologice s-a stabilit faptul că, bărbatul avea o concentraţie de 2,68 mg/ l alcool pur în sânge. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, acesta nu avea asupra sa documentele personale sau ale autovehiculului, iar din verificări a rezultat că avea inspecția tehnică periodică pentru autoturism expirată din decembrie 2022, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.450 de lei.

La data de 04 iunie a.c, cel în cauză a fost din nou depistat în trafic de către polițiști refuzând și de această dată testarea cu aparatul etilotest.

A fost condus la spital unde i s-au recoltat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma analizei toxicologice s-a stabilit faptul că, bărbatul avea o concentraţie de 0,48 mg/ l alcool pur în sânge. Bărbatul a circulat cu același autoturism pentru care nu deținea inspecție tehnică periodică valabilă, sens în care a fost sancționat contravențional de polițiștii oneșteni cu amendă în valoare de 4.000 de lei și i s-a reținut certificatul de înmatriculare.

La data de 06 iunie a.c s-a dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanței care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Distribuie articol
comentezi?!