Un bătrân  de 73 de ani din Moinești a fost înșelat cu mii de lei prin metoda „împrietenirii”

Un bătrân în vârstă de 73 de ani din Moinești a fost înșelat de doi necunoscuți cu mii de lei prin metoda „împrietenirii”. Escrocii au fost identificați rapid de polițiști.

Polițiștii băcăuani au stabilit că, pe 10 mai 2023, doi tineri de 19, respectiv 20 de ani din municipiul Bacău, l-ar fi indus în eroare şi înşelat pe un bărbat de 73 de ani din Moineşti, împrietenindu-se cu el și spunându-i că ar fi câștigat un premiu, iar pentru a intra în posesia lui trebuie să achite o sumă de bani, respectiv 8.800 de lei, relatează adevărul.ro.

În urma investigațiilor efectuate și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secțiilor 1 și 2 Poliție Bacău, tinerii au fost depistați pe raza municipiului Bacău, prejudiciul fiind recuperat integral. Ulterior aceștia au fost conduși la sediul Poliției municipiului Moinești pentru audieri. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracţiunii de înşelăciune.

„Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înșelăciune, poliţiştii vă recomandă să nu vă împrieteniți cu persoane necunoscute pe stradă. Nu aveţi încredere în cineva care vă spune că ați câștigat un premiu, iar pentru a intra în posesia acestuia trebuie să achitați o sumă de bani, oricât de avantajos pare a fi”, este sfatul polițiștilor din Bacău.

Oamenii legii le recomandă celor care se vor confrunta cu astfel de situații să rețină cât mai multe detalii despre escroci, astfel încât aceștia să poate fi identificați și reținuți rapid de polițiști.

Distribuie articol
comentezi?!