Un microbuz plin cu oameni a dat peste un cal pe un drum în comuna Izvorul Berheciului din Bacău

Bacău, 22 octombrie 2023 – Pompierii din Bacău au intervenit sâmbătă dimineața în urma unui accident impresionant petrecut în comuna Izvorul Berheciului, în care un microbuz plin cu pasageri a intrat în coliziune cu un cal.

La scurt timp după producerea incidentului, echipele de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Bacău au ajuns la locul accidentului cu toată promptitudinea, fiind echipate cu mijloacele necesare pentru gestionarea situației. Acestea au inclus o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, o autospecială destinată transportului victimelor multiple și o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

În momentul impactului, în microbuzul implicat în accident se aflau nu mai puțin de 18 persoane. După o evaluare medicală inițială efectuată de către echipajele de intervenție, s-a constatat că două dintre pasageri au suferit răni care necesitau îngrijiri medicale de urgență. Aceștia au fost preluați de ambulanțele SMURD și SAJ și transportați rapid la unitățile medicale pentru tratament.

Pentru celelalte 16 persoane implicate în accident, echipele de salvare au asigurat transferul lor în siguranță într-un alt microbuz, care urma să le ducă la destinația lor inițială.

Echipajul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) a avut grijă să pună în aplicare măsurile necesare pentru prevenirea și stingerea potențialelor incendii care ar fi putut să apară în urma accidentului, garantând astfel securitatea și buna desfășurare a operațiunilor de salvare.

Investigațiile cu privire la circumstanțele exacte ale accidentului sunt în curs de desfășurare, iar autoritățile solicită conducătorilor auto să circule cu prudență sporită și să fie vigilenți în prezența animalelor pe drumurile publice, pentru a evita astfel de incidente nefericite.

Distribuie articol
comentezi?!