Un elev de la Liceul Sportiv din Bacău a amenințat în timpul orei un profesor, cu un cuțit

Anchetă de amploare în Bacău, după ce un elev de liceu a amenințat cu cuțitul un profesor, în sala de sport. Băiatul de 15 ani a fost dus la poliție pentru audieri și apoi reținut.

Poliţiștii din Bacău au fost sesizați miercuri, prin apel la 112, de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, care a spus că, în timp ce se afla în incinta unei unităţi de învăţământ din oraș, a intervenit pentru a aplana un conflict spontan între un elev şi un cadru didactic, elevul având asupra sa un cuțit.

„La faţa locului, din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 19 aprilie a.c. un elev de 15 ani, aflându-se în sala de sport, pe fondul unor discuţii contradictorii cu profesorul, ar fi scos din rucsac un obiect înțepător şi l-ar fi ameninţat pe acesta, după care a părăsit incinta şcolii, abandonând obiectul.

Minorul a fost identificat la scurt timp de către o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 1 Poliţie și condus la sediu pentru audieri. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară care au luat măsura reținerii tânărului de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi ameninţare.” a transmis Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Bacău.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a demarat propria anchetă, imediat ce a fost informat despre acest eveniment:

„Incidentul de la Liceul cu Program Sportiv Bacău a fost raportat imediat și la Inspectoratul Școlar Judetean. Unitatea de învățământ a demarat deja propria anchetă, în paralel cu cercetarea pe care o face și Inspectoratul de Politie, căruia i-a fost solicitată intervenția de către școală. Astăzi s-a întrunit și comisia de violență de la nivelul unității de învățământ respective, pentru a stabili exact măsurile ce se impun în acest caz, iar Inspectoratul Școlar monitorizează deja în detaliu toate aceste aspecte.” a transmis Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Distribuie articol
comentezi?!