Home STIRI SI NOUTATI Educatie Un nou centru de tineret și voluntariat la Onești

Un nou centru de tineret și voluntariat la Onești

0
132

La Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” din Onești a fost inaugurat joi, 30 ianuarie 2014, Centrul de tineret și voluntariat “Sfinții Trei Ierarhi”. Acesta s-a înființat, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Ioachim Băcăuanul, prin intermediul parteneriatului realizat între Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, în cadrul căruia se află sediul centrului, Asociația “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja și parohia “Sfinții Împărați Constantin și Elena“ din Onești.  „În cadrul acestui centru se vor forma ateliere de creație, se vor derula campanii de recrutări voluntari, de informare și promovare a proiectului în comunitate. De asemenea, se vor desfășura activități de strângere de fonduri în vederea susținerii centrelor sociale, se va organiza periodic proiectul «O masă caldă pentru un prieten în nevoie», iar tinerii vor fi implicați în serviciul de îngrijire a persoanelor vârstnice din Centrul social-medical de la Hârja, îngrijirea bătrânilor de la domiciliu în Onești și a copiilor din Centrele de copii ale Asociaiei «Sf. Voievod Ștefan cel Mare» – Hârja”, a explicat preotul Ilarion Mâță, directorul Asociației de la Hârja.
Din luna februarie a acestui an, elevii vor desfășura activități practice la centrul rezidențial de la Hârja, care se vor dezvolta pe șase departamente: marketing, educațional, artistic, protecția și îngrijirea mediului, întreținere și reparații spații utilitare, asistență socială.
Centrul de tineret și voluntariat “Sfinții Trei Ierarhi” este al treilea centru al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului inaugurat la Onești, având ca parteneri Asociația “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja“ și instituții preuniversitare. Coordonatorul centrului este prof. Oana Zaharia, directorul adjunct al colegiului amintit.

http://www.ziaruldebacau.ro/un-nou-centru-de-tineret-si-voluntariat-la-onesti/

vezi mai multe articole
Load More In Educatie

vezi si...

Marșul Absolvenților 2019. The Motans va concerta la Onești

Miercuri, 29 mai, va fi o zi importantă pentru absolvenții liceelor oneștene. Primăria mun…