Unul mai bogat ca altul. Frații ”Dedeman” în clasamentul mondial al miliardarilor

Revista americană de business Forbes a inclus 6 români în topul miliardarilor pe anul 2023, modificându-se și „podiumul” oamenilor de afaceri pe România. Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, se află amândoi în top, însă pe poziții mult diferite.

Dragoș Pavăl ocupă locul 1725 la nivel mondial, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari. Dragoș Pavăl (56 de ani) este co-fondator al Dedeman, cel mai mare lanț de magazine fizice românesc, axat pe bricolaj. De asemenea, el a co-fondat Pavăl Holding, un vehicul financiar care face investiții în domenii diverse. Fratele său, Adrian Pavăl (54 de ani), ocupă doar poziția 2405 în topul Forbes.

În ceea ce privește clasamentul românilor din Topul Forbes, acesta e dominat în continuare de Ion Țiriac, cu o avere estimată la 2 miliarde de dolari. Urmează Dragoș Pavăl, pe locul 2. Pe poziția a treia se clasează un alt băcăuan, Daniel Dines (51 de ani), din Onești. Acesta se află pe locul 1804 mondial, cu o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari la data de 4 aprilie 2023. Daniel Dines este cunoscut mai ales drept co-fondator și co-CEO al companiei româno-americane UiPath, primul „unicorn” dat de România.

Sursa: Ziarul de Bacău

Distribuie articol
comentezi?!