Val de aer polar în România, la mijlocul primăverii. Meteorolog ANM: „Vor fi temperaturi negative, brumă şi îngheț în unele zone”

Un front atmosferic va avansa dinspre Europa Centrală, determinând ploi pe arii extinse mâine după-amiază și noaptea în jumătatea de vest a țării, a anunțat ANM.

Începând de marți, ploile vor cuprinde întreaga țară și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. De miercuri, ponderea ploilor se va muta pe partea centrală, estică și sud-estică a țării și partea sudică. Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, a avertizat că vremea se va răci începând de marți, o masă de aer polar urmând să pătrundă în țară. Temperaturile vor fi mai coborâte marți pe partea vestică, nord-vestică, iar miercuri vor scădea și mai mult, cu temperaturi de numai 8-9 grade prin depresiuni și 15-16 grade prin partea vestică și sudică a țării. Joi dimineață, temperaturile vor ajunge la -2 grade în zonele depresionare, cu brumă și îngheț.

Abia de joi încolo se conturează o ameliorare sub aspectul precipitațiilor, iar temperaturile încep să crească spre weekendul viitor. În acest moment, vineri și sâmbătă se prognozează o vreme destul de frumoasă în mare parte din țară, cu puține ploi, însă duminică-luni probabilitatea de apariție a ploilor crește din nou.

ANM speră că aceste ploi nu vor fi de durată și nu vor strica perioada de minivacanță.

Sursa: Antena3

Distribuie articol
comentezi?!