Val de aer polar peste România. Scad temperaturile și va ninge în zonele înalte

Pregătiți-vă, se întoarce iarna! Meteorologii avertizează că, de luni, un val de aer polar va pune stăpânire pe România, după ce a adus numai necazuri în țările vecine.

Frigul se va înteți și din cauza unui ciclon format în Marea Mediterană, potrivit specialiștilor. Între timp, ploile din ultima perioadă au provocat inundații în vestul țării.

Vortexul polar, care a pus deja stăpânire pe sudul Europei, ajunge marți și în România. Temperaturile scad și cu 15 grade Celsius, față de normalul perioadei, avertizează meteorologii, care se așteaptă ca frigul să se întețească începând din noaptea de luni spre marți.

Florinela Georgescu, directorulul executiv al ANM: „Următoarele zile vor aduce o vreme severă pe de o parte din cauza pătrunderii unei mase de aer foarte rece, un aer polar. Pe de altă parte, din cauza evoluției unui ciclon generat în Marea Mediterană. Marți așteptăm maxime între 2 și 10 grade, iar miercuri probabil că nu mai mult de 7 grade la nivelul întregii țări. Precipitații mixte în jumătatea de nord a țării, iar la munte, îndeosebi în zona înaltă, ninsori care vor favoriza depunerea unui strat proaspăt de zăpadă.”

Sursa: Stirile Pro Tv

Distribuie articol
comentezi?!