Valul de caniculă din acest weekend e un prim semnal de alarmă pentru ce urmează. Avertismentul meteorologilor pentru iulie și august

11967481 - thermometer in the sky, the heat

Primul val de caniculă pe care meteorologii îl prognozează pentru acest weekend este un prim semn al unei veri care va aduce temperaturi ridicate, vijelii, grindină. Iulie și august vor fi două luni cu fenomene extreme, avertizează meteorologii.

„Vorbim de un aer tropical prezent în vestul, sud vestul Europei, care va migra de la o zi la alta către sudul, centrul și sud-estul Europei. Ne va influența treptat. Mâine și poimâine ajungem la vreme călduroasă, vor fi peste 30 de grade la câmpie, maximele vor fi 25 – 33 de grade Celsius. Temperaturi mai scăzute vor fi pe litoral, iar cele mai ridicate spre Câmpia de Vest. Influența acelui aer cald o vom simți vineri și sâmbătă. Vineri vor fi maxime spre 34 de grade Celsius, izolat putem atinge pragul caniculei, cel mai probabil în zona Banatului. Sâmbătă, temperaturile vor scădea în vest, centru și nord, dar să se mute temperaturile de prag de caniculă către Câmpia Română, Muntenia, sudul Moldovei, vestul Dobrogei.  Joi, vineri, sâmbătă vom vorbi cu siguranță de disconfort termic.

Pentru prima jumătate a lunii iulie, temperaturile vor fi ușor peste norme, e cea mai caldă lună. Și iulie, și august, cu siguranță vor fi două luni cu extreme”.

Citește mai mult pe:  Digi24.ro.

Distribuie articol
comentezi?!