Home STIRI SI NOUTATI Economie Veste tristă pentru oneștenii cu credite

Veste tristă pentru oneștenii cu credite

0
262

A fost o săptămână proastă pentru cei care au credite în lei cu dobândă variabială. Banca Națională a României a anunțat că indicii ROBOR la 3,6 și 12 luni cresc. Indicele ROBOR  la 3 luni a crescut la 2,90%, față de 2,87%, potrivit datelor publicate de către BNR.

Anul 2018 se încheia cu previzuni sumbre din parte economiștilor: leul va scădea și indicii ROBOR vor crește. Din păcate, acestea, se pare, încep să se adeverească. Leul a înregistrat astăzi un nou mimim istoric, iar euro se apropie rapid de 4,7 lei.

ROBOR  la 3 luni a crescut, asta înseamnă că cei cu rate în lei, cu dobândă variabială, vor plăti mai mult. ROBOR  la 3 luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Banca Națională a României a anunțat că ROBOR la 3 luni a crescut la 2,90%, față de 2,87%.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 3,22%, de la 3,20%, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 3,45%, de la 3,44%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

vezi mai multe articole
Load More In Economie

vezi si...

Recital cameral ”Duo Melos”

Joi, 21 martie, de la ora 17:30 la Biblioteca Muncipală ”Radu Rosetti” din Onești va avea …