Connect with us

Economie

Veste tristă pentru oneștenii cu credite

Published

on

A fost o săptămână proastă pentru cei care au credite în lei cu dobândă variabială. Banca Națională a României a anunțat că indicii ROBOR la 3,6 și 12 luni cresc. Indicele ROBOR  la 3 luni a crescut la 2,90%, față de 2,87%, potrivit datelor publicate de către BNR.

Anul 2018 se încheia cu previzuni sumbre din parte economiștilor: leul va scădea și indicii ROBOR vor crește. Din păcate, acestea, se pare, încep să se adeverească. Leul a înregistrat astăzi un nou mimim istoric, iar euro se apropie rapid de 4,7 lei.

ROBOR  la 3 luni a crescut, asta înseamnă că cei cu rate în lei, cu dobândă variabială, vor plăti mai mult. ROBOR  la 3 luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Banca Națională a României a anunțat că ROBOR la 3 luni a crescut la 2,90%, față de 2,87%.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 3,22%, de la 3,20%, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 3,45%, de la 3,44%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Economie

Chimcomplex vrea sa faca un dezinfectant contra COVID-19

Published

on

Compania Chimcomplex, care produce substanțe cu concentrații foarte puternice, industriale, pe bază de sare, susține că își poate adapta linia de producție pentru o concentrație redusă, recunoscută de OMS ca fiind eficientă împotriva virusului care produce COVID-19.  Chimcomplex a cerut Ministerului Sănătății, în 17 martie, aviz pentru a produce în combinatele sale chimice, Chimcomplex Borzești și Râmnicu Vâlcea, biocid pe bază de hipoclorit de sodiu cu o concentrație de 1,25%, ”care va putea fi utilizat de către toate părțile interesate la nivel național: distribuitori, instituții publice/private, utilizatori finali”.
Citeşte întreaga ştire: Un complex chimic vrea să acopere nevoile naționale de biocid. Discută cu Ministerul Sănătății pentru un dezinfectant împotriva COVID-19

Continue Reading

Economie

Restanțe bancare mari în Bacău

Published

on

Anul bancar 2020 al băcăuanilor a început cu o creștere, deși moderată, a restanțelor la credite, după trei luni anterioare de scădere. La finalul anului trecut, restanțele au fost în scădere și au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii doi ani. După tradiționala perioadă a sărbătorilor de iarnă, era însă de așteptat reluarea creșterii. Dar, lângă acestea, și economiile bancare și volumul creditelor au fost în creștere.

(mai mult…)

Continue Reading

Economie

Amenzi de peste 200.000 lei, pentru muncă ”la negru”

Published

on

Nu mai puțin de 15 la sută dintre angajatorii verificați, în ianuarie, în ceea ce privește respectarea legislației muncii au fost surprinși că se abat de la aceasta. Ceea ce este o proporție destul de mare. Mai exact, dintre cei 217 agenți economici care au trecut luna trecută prin vizorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău, 32 au fost amendați, deoarece au fost surprinși că încalcă flagrant legislația amintită.

(mai mult…)

Continue Reading

Trending