Home STIRI SI NOUTATI Economie Veste tristă pentru oneștenii cu credite

Veste tristă pentru oneștenii cu credite

0
346

A fost o săptămână proastă pentru cei care au credite în lei cu dobândă variabială. Banca Națională a României a anunțat că indicii ROBOR la 3,6 și 12 luni cresc. Indicele ROBOR  la 3 luni a crescut la 2,90%, față de 2,87%, potrivit datelor publicate de către BNR.

Anul 2018 se încheia cu previzuni sumbre din parte economiștilor: leul va scădea și indicii ROBOR vor crește. Din păcate, acestea, se pare, încep să se adeverească. Leul a înregistrat astăzi un nou mimim istoric, iar euro se apropie rapid de 4,7 lei.

ROBOR  la 3 luni a crescut, asta înseamnă că cei cu rate în lei, cu dobândă variabială, vor plăti mai mult. ROBOR  la 3 luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Banca Națională a României a anunțat că ROBOR la 3 luni a crescut la 2,90%, față de 2,87%.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 3,22%, de la 3,20%, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 3,45%, de la 3,44%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

vezi mai multe articole
Load More In Economie

vezi si...

De astăzi, 10 iulie, intră în vigoare restricțiile de circulație pe podul peste râul Trotuș

Astăzi, 10 iulie, cu puțin timp în urmă a avut loc o vizită pe teren la podul peste râul T…