VIDEO – Autostrada Moldovei : CNAIR a prelungit cu cinci luni termenul de finalizare pentru primul lot, Ploiești-Mizil

Asocierea Pizzarotti-Retter a primit o prelungire cu cinci luni la contractul pentru execuția primului lot al Autostrăzii Ploiești-Pașcani, iar noul termen de finalizare este 24 septembrie, potrivit datelor oficiale CNAIR. Pe lângă mobilizarea insuficientă (n.r încă de la începerea lucrărilor), pe lotul Ploiești (Dumbrava)- Mizil (21 km.) Pizzarotti are probleme în teren : pânza de apă freatică la o adâncime de 60-70 cm. și siturile arheologice .

Lotul 1: „Antreprenor: Asocierea Impresa Pizzarotti&SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL; Lungime: 21 km.; Durată contract: 20 de luni; Valoare contract: 1,468 miliarde de lei, fără TVA; Sursă de finanțare: PNRR; Ordin de începere: 22.08.2022; Stadiu actual: 11%; Termen deschidere: 2024. În șantier sunt mobilizați un număr de 535 de muncitori și 233 de utilaje.” a transmis CNAIR pe 26 mai.

Lotul 2, Mizil -Pietroasele pe care lucrează asocierea bulgaro-română Trace -Coni este puțin mai avansat, la 16 %, dar aproape imposibil să se încadreze în termenul aprilie 2024. Pe lotul 3, CNAIR a desemnat, după reevaluare Tekfen și urmează să anunțe dacă a primit sau nu contestații.

Sursa: Ecomonedia.ro

Distribuie articol
comentezi?!