Video: Mihaela Cambei: ”Am crezut că fac gimnastică, iar când am intrat în sală și am ridicat prima dată, halterele au început să fie favoritele mele”

2.5k vizualizări
dureaza 2 minut sa citesti

Mihalea Cambei, fata de aur a României, a participat în Armenia, la Everan, la Campionatele Europene, unde și-a confirmat supremația.

Sportiva, legitimată CSM Onești,  s-a întors acasă cu trei medalii de aur: la smuls 92 kg, aruncat 106 kg și total 198 kg. A reușit să doboare și 2 recorduri europene de seniori la smuls și total.

La revenirea în țară, Mihaela Cambei și antrenorul său Gheorghe Maftei au fost așteptați în aeroport de oficiali ai Federației Române de Haltere și din partea CSM, clubul unde este legitimată, de consilierul Dorin Arădăvoaicei.

La revenirea acasă sportiva a declarat că pentru aceste rezultate a munci foarte mult și nu se oprește aici. De acum începe pregătirile pentru calificările la Jocurile Olimpice.

În cadrul unui interviu a povestit și despre începuturile ei în haltere.

„Eu am fost selecţionată de la şcoală, dar n-am ştiut (n.r. – că a fost selecționată pentru haltere), eu am crezut că fac gimnastică prima dată, că mergeam la sport acolo, dar am avut un an de pregătire, iar când am intrat în sală și am ridicat prima dată, halterele au început să fie favoritele mele, ulterior devenind cel mai important sport”.

Mihaela Cambei s-a născut în localitatea Doftean, județul Bacău și are 20 de ani.

 

Distribuie articol
comentezi?!