VIDEO/Percheziții la artiști din Bacău, acuzați că și-au însușit ilegal bani în pandemie. Prejudiciul este de peste 500.000 de lei

Percheziții ale polițiștilor în Bacău, alte patru județe și în Capitală într-un dosar în care sunt implicați mai mulți artiști care ar fi beneficiat de bani în perioada pandemiei cu ajutorul unor documente false. Conform comunicatului Poliției Române, prejudiciul este de 560.000 de lei.

(Comunicat Poliția Română) La data de 9 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, au pus în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, respectiv, cinci  în județul Dâmbovița, trei în județul Argeș și câte unul în județele Prahova, Constanța, Bacău și municipiul București.

Vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, urmând ca persoanele depistate să fie conduse la audieri.

Din investigațiile efectuate, a reieșit că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, cu ajutorul a patru administratori ai unor societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii.

Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul Pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obținute indemnizații de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 560.000 de lei.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declarații.

Distribuie articol
comentezi?!